Παιδεία

XENION Junior και High School

«Οι γονείς, οι οποίοι εµπιστεύονται σ’ εµάς τη µόρφωση των παιδιών τους, δικαιώνονται»

XENION Junior School

Προδηµοτική και ∆ηµοτική εκπαίδευση ποιότητας

«Δυναµική επιλογή και σίγουρη επένδυση σε ένα λαµπρό µέλλον»

junior logo.jpg



Το Xenion Junior School είναι εγκεκριµένο από το Υπουργείο Παιδείας και είναι το µοναδικό Ιδιωτικό Σχολείο ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης στην επαρχία Αµµοχώστου. Επίκεντρο της φιλοσοφίας του Xenion Junior School είναι η αγάπη και ο σεβασµός προς τον µαθητή. Το σχολείο µας αποτελεί µια πρωτοποριακή επιλογή για τους µαθητές της επαρχίας µας και για µαθητές από το εξωτερικό.

Σύνθηµά µας είναι «Η γνώση είναι απελευθέρωση και δύναµη».


Οι τέσσερεις πυλώνες στους οποίους στηρίζονται οι στόχοι µας είναι:

– Η παροχή ολοκληρωµένης εκπαίδευσης µε ενισχυµένη διδασκαλία της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

– Η εξέλιξη των παιδιών σε πολίτες του 21ου αιώνα.

– Η οµαλή ψυχοσωµατική ωρίµανση και ενδυνάµωση και η διαµόρφωση ολοκληρωµένων προσωπικοτήτων.

– Η ενίσχυση των παραδοσιακών και πανανθρώπινων αξιών.

Βασιζόµαστε στην άρτια οργάνωση, στη σωστή επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού, στην προσεκτική µελέτη και εφαρµογή εκπαιδευτικού δίγλωσσου προγράµµατος, καθώς και στην εποικοδοµητική συνεργασία µε τους γονείς. Οι µέθοδοι διδασκαλίας στηρίζονται στη θεωρία της βιωµατικής µάθησης και συνδυάζονται µε το πρόγραµµα αυτο-οργάνωσης και µελέτης. Είµαστε περήφανοι, γιατί οι στόχοι µας υλοποιούνται καθηµερινά και η επιτυχία µας επιβεβαιώνεται από την εµπιστοσύνη που παίρνουµε από όλους τους γονείς του σχολείου µας.

Γονείς και µαθητές επιλέγουν το Xenion Junior School για:

– Την προσωπική φροντίδα και αγάπη για το κάθε παιδί

– Το υψηλό ακαδηµαϊκό επίπεδο

– Την καλλιέργεια αυτοπειθαρχίας, σεβασµού και ήθους

– Το άριστο µαθησιακό και ασφαλές περιβάλλον

– Τις σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις

– Τη συνεχή και εποικοδοµητική συνεργασία µε τους γονείς

– Την επιµονή για τη διαµόρφωση ολοκληρωµένων προσωπικοτήτων

– Την ευρεία πνευµατική καλλιέργεια των παιδιών, για να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, υψηλές ηθικές και πνευµατικές απαιτήσεις

2 - mar2022 junior school 2.jpg



Υψηλής Ποιότητας Εκπαίδευση

H επιτυχία του σχολείου είναι αξιοθαύµαστη, αν και αναµενόµενη, δεδοµένου ότι ακολουθεί την επιτυχηµένη πορεία του Xenion Education. Ο κόσµος γνωρίζει το έργο που επιτελείται στο Xenion και έτσι µας εµπιστεύθηκε από την αρχή. Στο σχολείο µας φοιτούν µαθητές από όλη την επαρχία Αµµοχώστου και είναι, ως επί το πλείστον, Ελληνοκύπριοι αλλά και µαθητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Λειτουργούµε µε πάθος για την εκπαίδευση και µε επίκεντρο την αγάπη και το ενδιαφέρον µας για τα παιδιά. Είµαστε περήφανοι για την επιτυχία του σχολείου µας και δεσµευόµαστε ότι θα συνεχίσουµε να στοχεύουµε στην εκπαιδευτική αριστεία. Το Xenion Junior School αποτελεί για τους γονείς δυναµική επιλογή και σίγουρη επένδυση σε ένα λαµπρό µέλλον.

XENION High School

«Το εφαλτήριο της επιτυχίας»

100% εισδοχή στα Πανεπιστήµια Κύπρου, Ελλάδας, Ην. Βασιλείου, Ευρώπης & Αµερικής


3 - mar2022 high school logo.jpg



Το Xenion Education λειτουργεί στην επαρχία Αµµοχώστου από το 1980.

Για τέσσερεις δεκαετίες προσφέρουµε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση µέσα από τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια – Xenion Institute, το σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης – Xenion High School, το ∆ηµοτικό – Xenion Junior School, την Προδηµοτική – Xenion Preschool, το Γραφείο Επαγγελµατικού Προσανατολισµού – Xenion Unistudies Services, το Καλοκαιρινό Πρόγραµµα Απασχόλησης Παιδιών – Xenion Summer Fun Club, το Πρόγραµµα Εκπαιδευτικού Τουρισµού – Cyprus School of English και το Οικοτροφείο για ξένους µαθητές - Xenion Boarding School.

Με την εµπνευσµένη και συστηµατική δουλειά που επιτελείται στο Xenion Education, οι στόχοι µας πραγµατώνονται πλήρως και γι’ αυτό αισθανόµαστε µεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια. Οι επιτυχίες µας, σε όλα τα επίπεδα, έχουν κατατάξει το XENION EDUCATION ανάµεσα στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύµατα της Κύπρου.

XENION High School

Το Xenion High School είναι δίγλωσσο, ελληνόφωνο και αγγλόφωνο, και δίνει στους µαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να φοιτήσουν στα πανεπιστήµια των ονείρων τους. Εκτός αυτού, είναι αρχή του σχολείου µας οι µαθητές µας να µη χρειάζονται φροντιστηριακά µαθήµατα, εφόσον όλη η προετοιµασία και καθοδήγηση γίνεται εντός του σχολείου, µέσα από το επιτυχηµένο δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραµµα µαθηµάτων.

4 - mar2022 high school 5.jpg



Οι στόχοι μας

– Ολοκληρωµένη γνωσιολογική ανάπτυξη.

– ∆ηµιουργία πολιτών µε ήθος και υψηλό αίσθηµα ευθύνης και σεβασµού.

– Ενδυνάµωση της ιστορικής ταυτότητας και των πανανθρώπινων αξιών.

– Αγωγή και διαµόρφωση ισχυρών και σωστών προσωπικοτήτων.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Το δίγλωσσο πρόγραµµα σπουδών του Xenion High School βασίζεται στον άριστο συνδυασµό των εκπαιδευτικών συστηµάτων της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα Αγγλικά και τα Μαθηµατικά, δύο βασικά µαθήµατα, διδάσκονται σε streaming, δηλαδή σε τµήµατα χωρισµένα βάσει της επίδοσης των µαθητών.

Στα τρία πρώτα χρόνια φοίτησης, το αναλυτικό πρόγραµµα είναι κοινό για όλους τους µαθητές. Στην 3η τάξη, οι µαθητές ενηµερώνονται για τις πρώτες τους επιλογές. Τα µαθήµατα χωρίζονται σε Υποχρεωτικά και Επιλεγόµενα.

Για τα επόµενα 2 χρόνια φοίτησης, στην 4η και 5η τάξη, οι µαθητές προετοιµάζονται και δίνουν τις πρώτες εξωτερικές εξετάσεις IGCSE.

Στην 6η και 7η τάξη, οι µαθητές µας παρακάθονται στις εξετάσεις A΄ LEVEL. Όσοι επιθυµούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήµια της Αµερικής, της Γερµανίας και άλλων χωρών, προετοιµάζονται επιπρόσθετα για τις ανάλογες εξετάσεις SAT, TOEFL, DAF, DSH, DELF. Με τα εξαιρετικά αποτελέσµατα στις διεθνείς εξωτερικές εξετάσεις και µε το αναγνωρισµένο Απολυτήριο του σχολείου, οι µαθητές µας εξασφαλίζουν θέσεις σε κορυφαία πανεπιστήµια του κόσµου!

Όσοι µαθητές επιθυµούν να διεκδικήσουν θέση σε πανεπιστήµια της Κύπρου και της Ελλάδας, προετοιµάζονται πλήρως για τις Παγκύπριες Εξετάσεις στα δύο τελευταία έτη της φοίτησής τους. Είµαστε περήφανοι για την απόλυτη επιτυχία µας στην εισδοχή µαθητών στην τριτοβάθµια εκπαίδευση Κύπρου και Ελλάδας!

6 - mar2022 - high school yard.jpg



Νοιαζόμαστε για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά

Στο Xenion High School εφαρµόζουµε ένα επιτυχηµένο σύστηµα στήριξης των µαθητών, βασισµένο σε 5 άξονες:

– Κοινωνική στήριξη και ευηµερία.

– Σεβασµός στις αρχές που διέπουν την κοινωνία.

– Πειθαρχία.

– Ακαδηµαϊκή πρόοδος.

– Εξατοµικευµένη βοήθεια για τις επιλογές µαθηµάτων και για την κατεύθυνση σταδιοδροµίας.

Οι πιο πάνω άξονες υλοποιούνται µε την εµπλοκή της ∆ιεύθυνσης του σχολείου, του Head of Year, του Συµβούλου Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και του µαθήµατος Social Studies, το οποίο διδάσκεται καθ’ όλα τα έτη φοίτησης. Αφιερώνουµε ανελλιπώς χρόνο για τον κάθε µαθητή µας ξεχωριστά. Πιστεύουµε ακράδαντα ότι, η συνεχής και ουσιαστική επικοινωνία που έχουµε µε τους µαθητές και τους γονείς τους, οδηγεί στη δηµιουργία µιας δυναµικής σχέσης, µε αποτέλεσµα την οικοδόµηση ενός επιτυχηµένου µέλλοντος.

Εκπαιδευτική αριστεία

Η υψηλής ποιότητας παιδεία που παρέχει το Xenion High School αποδεικνύεται από τις αµέτρητες Πρωτιές, τα Βραβεία και τις ∆ιακρίσεις σε Εξετάσεις, Ολυµπιάδες και ∆ιαγωνισµούς. Από ιδρύσεως του σχολείου λαµβάνουµε εγκωµιαστικά σχόλια για την άριστη επίδοση των µαθητών µας στις διεθνείς εξετάσεις Cambridge και Edexcel, ενώ οι απόφοιτοί µας φοιτούν στα καλύτερα πανεπιστήµια του κόσµου.

8 - mar2022 high school 9.jpg




Εξωδιδακτικές δραστηριότητες

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης δράσης του Xenion High School, οι µαθητές µας συµµετέχουν σε διάφορους οµίλους. Αυτός ο θεσµός δηµιουργήθηκε από ιδρύσεως του σχολείου και σήµερα λειτουργούν πέραν των 30 οµίλων. Το πρόγραµµα των οµίλων αποτελεί µεγάλο πλεονέκτηµα του σχολείου µας και είναι πολύ δηµοφιλές ανάµεσα στους µαθητές. Στους οµίλους οι µαθητές µας απασχολούνται δηµιουργικά µε τις τέχνες (θέατρο, µουσική, χορός, εικαστικά), τον αθλητισµό, τη ροµποτική, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τη λογοτεχνία, τη δηµοσιογραφία, αλλά και µε δραστηριότητες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, προσφοράς και ψυχαγωγίας (φωτογραφία, κινηµατογράφος, σκάκι). Σε όλες τις εξωδιδακτικές µας δραστηριότητες ενισχύεται η γνώση και ενθαρρύνεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων, µέσα από την οµαδικότητα, τον εθελοντισµό και τη δυναµική συµµετοχή. Επίσης, γίνεται η καθοδήγηση και προετοιµασία των µαθητών για συµµετοχή σε τοπικά, ευρωπαϊκά και διεθνή εκπαιδευτικά προγράµµατα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν χάνεται διδακτικός χρόνος και οι µαθητές µας επωφελούνται µε την ενεργό εµπλοκή τους, ώστε να γίνουν πιο δηµιουργικοί, αυτόνοµοι και δραστήριοι.

Συμμετοχή σε τοπικά, ευρωπαϊκά και διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα

– European Youth Parliament (EYP)

– Erasmus +

– Twinning Student Exchange Programme

– Mediterranean Model United Nations (MEDI.M.U.N.)

– Cyprus Friendship Programme

– Benjamin Transatlantic Fellows Programme

– Duke of Edinburgh

– Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ

– Κυπριακή Παιδοβουλή

Οι απόφοιτοί μας κατέχουν

– Απολυτήριο αναγνωρισµένο και σφραγισµένο από το Υπουργείο Παιδείας

– IELTS

– 8-10 IGCSEs

– 4-6 A-LEVELs

– Πιστοποιητικό Γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

– Πιστοποιητικό Γλώσσας (Γερµανικά ή Ρωσικά ή Γαλλικά)

– Πιστοποιητικά συµµετοχής σε τοπικά, ευρωπαϊκά και διεθνή εκπαιδευτικά προγράµµατα και διαγωνισµούς

Εισδοχή σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας

Οι µαθητές µας, οι οποίοι επέλεξαν να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για εισδοχή σε πανεπιστήµια της Κύπρου ή της Ελλάδας, κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη τους επιλογή! Απόφοιτοί µας έχουν φοιτήσει ή φοιτούν στις πιο κάτω σχολές: Ιατρική, Φαρµακευτική, Πολυτεχνείο, Σχολή Ευελπίδων, Νοµική, Οικονοµικά, Παιδαγωγικά, Φιλολογία, Θεολογία, Θεατρικές Σπουδές, Μουσική και άλλες.

Εισδοχή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Οι απόφοιτοί µας έχουν κατορθώσει το απόλυτο, 100% επιτυχία στην εισδοχή τους σε κορυφαία πανεπιστήµια του Ηνωµένου Βασιλείου, της Γερµανίας, της Ολλανδίας, της Ευρώπης, της Αµερικής και του κόσµου. Είµαστε υπερήφανοι που οι απόφοιτοί µας εξασφαλίζουν θέση στην πρώτη τους επιλογή, για φοίτηση χωρίς foundation. Ήδη διαπρέπουν στον επαγγελµατικό τοµέα της επιλογής τους (Ιατρική, Νοµική, Μηχανική, Εκπαίδευση, Τέχνες, Οικονοµικές Επιστήµες και άλλα). Όλες οι αιτήσεις και οι διαδικασίες για τα πανεπιστήµια γίνονται από το Xenion Unistudies Services.

Το δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραµµα σπουδών του Xenion High School Eξασφαλίζει στους µαθητές µας 100% επιτυχία και εισδοχή στα Πανεπιστήµια Κύπρου, Ελλάδας, Ηνωµένου Βασιλείου, Ευρώπης και Αµερικής.