Έγκλημα

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

Φως στην υπόθεση, που αναμένεται να εξελιχθεί ως το έγκλημα του αιώνα, θα ρίξουν οι έρευνες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όπως επίσης και εάν βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα

Καταιγιστικές ήταν αυτήν την εβδομάδα οι εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας. Στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ένα κελί απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες, διαμένει από την περασμένη Τρίτη η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια, κρίθηκε ως προφυλακιστέα καθώς κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στις εισαγγελικές έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019, και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις.

Γρίφος παραμένει η προμήθεια της κεταμίνης

Xθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας με σκοπό να ανακτηθεί το tablet που είχε τοποθετηθεί μέσα στο φέρετρο του παιδιού, στο πλαίσιο της εξέτασης των ψηφιακών μέσων στην υπόθεση της 33χρονης. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο αναμένεται να «μιλήσουν», ώστε ν’ απαντηθούν καίρια ερωτήματα, όπως ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκε την κεταμίνη -εάν όντως έγινε αυτό- η Ρούλα Πισπιρίγκου. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ουσία βρέθηκε στις τοξικολογικές της 9χρονης κόρης της και σε αυτήν αποδόθηκε και η αιτία θανάτου. Ο δρόμος για τη συγκεκριμένη ανακριτική πράξη άνοιξε όταν στο γραφείο της 18ης Ανακρίτριας εμφανίστηκε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, και κατέθεσε ότι η συγκεκριμένη συσκευή είχε ταφεί με το παιδί, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας.

Στην τρίωρη κατάθεσή του ο 30χρονος πατέρας υποστήριξε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της εν διαστάσει -πλέον- συζύγου του, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε πως τα στοιχεία εναντίον της είναι αδιάσειστα. Ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε πως ο ίδιος θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει τη διαδικασία να εξελίσσεται, προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα, γιατί, όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε τόσα χρόνια μιαν απάντηση για τη Μαλένα». Όσον αφορά την κεταμίνη, μιλώντας στο Mega Ελλάδος υποστήριξε πως η 33χρονη έκανε συνεχώς αναζητήσεις και αγορές προϊόντων και φαρμακευτικών από το διαδίκτυο, ενώ ο ίδιος έκανε μεταφορές για λογαριασμό φαρμακευτικής εταιρείας και εταιρείας με κτηνιατρικά προϊόντα. Ωστόσο θεωρεί απίθανο να προμηθεύτηκε η σύζυγός του την κεταμίνη μέσω μεταφοράς που έκανε ο ίδιος.

Εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου θεωρείται η εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς ο θάνατός της έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Σύμφωνα με το Star, ήδη η Ασφάλεια Πατρών έχει στα χέρια της τους ιατρικούς φακέλους, ώστε να αποκαλυφθεί τι οδήγησε στον θάνατο της ηλικιωμένης. Μάλιστα, τη συγκατάθεσή τους για την εκταφή της σορού φέρονται να έχουν δώσει και οι συγγενείς της 69χρονης. Οι γιατροί αναφέρουν ότι η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους είχε προβλήματα υγείας, ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται. Άνθρωποι που γνώριζαν την 69χρονη αναφέρουν ότι υπήρχαν προστριβές με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η οικογένεια δεν πλήρωνε ενοίκιο και η σπιτονοικοκυρά έβλεπε την 33χρονη να πηγαίνει εκδρομές. Υπενθυμίζεται πως μεγάλη συζήτηση γίνεται και όσον αφορά το πληρεξούσιο που είχε στην κατοχή του ο Μάνος Δασκαλάκης για να διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της σπιτονοικοκυράς του. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Γρηγόρης Λέων όσο και άλλοι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι από την εξέταση των οστών και των τριχών μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την ύπαρξη ουσιών που πιθανώς να προκάλεσαν τον θάνατο της γυναίκας.