Ούτε η Νούλαντ είδε τουρκική εισβολή

Η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό, αφού το 2014 πέτυχε τη λεγόμενη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του τότε ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, μια συμφωνία με την οποία έμειναν στο τραπέζι δικές μας υποχωρήσεις. Είναι, λοιπόν, αδικαιολόγητη η αναφορά της στον νυν κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ως πρόεδρο (χωρίς εισαγωγικά). Όταν της υποδείχθηκε από τους δημοσιογράφους το ατόπημά της, η κ. Νούλαντ επεχείρησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν είχε επισκεφθεί την Κύπρο εδώ και χρόνια και μπερδεύτηκε. Αλλά δεν μιλάμε για ασήμαντη λεπτομέρεια που μπορεί να παραβλεφθεί. Είναι σαν να αποκαλούσε πρόεδρο τον Ρωσόφωνο ηγέτη του ψευδοκράτους του Λουχάνσκ στην Ουκρανία. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό που αναβαθμίζεται από τους μεγάλους της Γης «κατά λάθος» (;) το ψευδοκράτος. Θυμίζουμε ότι και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε μιλήσει πρόσφατα για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, κι αυτός χωρίς εισαγωγικά.
Τέλος πάντων. Κατά την παραμονή της στη Λευκωσία η κ. Νούλαντ απέφυγε να αναφερθεί στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, περιοριζόμενη να εκφράσει τον ενθουσιασμό της που η Κύπρος τάχθηκε εναντίον της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ευτυχώς, όμως, γλιτώσαμε νέα κατσάδα από την κ. Νούλαντ. Διότι το 2014, όταν η ίδια ήταν πάλι Υφυπουργός Εξωτερικών, στην κυβέρνηση Ομπάμα, είχε εκφράσει στον Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος ήταν και τότε ΥΠΕΞ μας, τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει... στη Μόσχα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης! Τώρα ο Νίκαρος θεωρείται good boy και αφαιρεί μέχρι και τα διαβατήρια των Ρώσων ολιγαρχών, προς ικανοποίηση της Βικτώριας.
Και για να ολοκληρώσει τις πατσαρκές που μας έδωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος, βύθισε ξανά τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, λέγοντας ότι είναι μακρύς, βαθύς, χρονοβόρος και ασύμφορος. Παραγνωρίζοντας την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του αγωγού. Αλλά ξέρετε ποιαν άποψη έχει για τους Ευρωπαίους η κ. Νούλαντ; Την εξέφρασε το 2014, όταν σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή στάση στο Ουκρανικό, εκστόμισε το περίφημο «να πάει να γ...... η Ευρωπαϊκή Ένωση»!
ΜΠΟΞΕΡ