Έγκλημα

Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο μέσα από τα μάτια των ανακριτών (VIDEO)

Εγκλήματα που προκάλεσαν τον αποτροπιασμό και τον συγκλονισμό της κοινής γνώμης - Οι ανακριτές που ανέλαβαν τις σχετικές υποθέσεις εξιστορούν τις εμπειρίες τους στη «Σημερινή Online» (Μέρος Α')

Εγκήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο φέρνει στο φως ξανά η «Σημερινή Online», μέσα από τα μάτια των ανακριτών που διερεύνησαν τις υποθέσεις.
Με αφορμή την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Ελλάδα, οι ανακριτές «ανοίγουν» ξανά τους φακέλους των παιδοκτονιών που έλαβαν χώρα στον τόπο μας κατά τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλων αποτρόπαιων δολοφονιών που προκάλεσαν τον αποτροπιασμό της κυπριακής κοινωνίας.

«Το τριπλό φονικό στη Λεμεσό σε κοινή θέα»
«Τα πολύνεκρα εγκλήματα στην Αγ. Νάπα»
«Σκότωσε 24χρονη έγκυο και το κοριτσάκι της»

Οι ανακριτές Μιχάλης Νικολάου, Ανώτερος Υπαστυνόμος - Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Λευτέρης Κυριάκου, Ανώτερος Υπαστυνόμος- Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Γιωρκάτζης, Ανώτερος Υπαστυνόμος - Υπεύθυνος κεντρικού αστυνομικού σταθμού Λευκωσίας, Στηβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπος ΑΔΕ Αμμοχώστου και η Σταυριανή Ανδρέου, Υπαστυνόμος-Ανακρίτρια στα 20 και πλέον χρόνια της υπηρεσίας τους στα τμήματα ανίχνευση εγκλημάτων, εξιστορούν στη «Σημερινή Online» τα βιώματα και τις εμπειρίες τους.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι σκηνές των εγκλημάτων όπου βρίσκονται σοροί παιδιών, αποτελούν γι' αυτούς τις πιο δύσκολες υποθέσεις στη διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Δυστυχώς η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού τόσο παλαιότερα όσο και κατά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν περιπτώσεις παιδοκτονιών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη αλλά και τους ίδιους τους ανακριτές.

Από τη στυγερή δολοφονία 24χρονης εγκύου και της 3 ετών κόρης της στην Πάφο, στα επτά θύματα του κατά συρροή δολοφόνου και μέχρι σήμερα οι ανακριτές των ΤΑΕ θυμούνται όλα όσα διαδραματίστηκαν.

Οι σκηνές των φόνων, τα συναισθήματα, η διερεύνηση και το ανακριτικό έργο τους προβάλλονται μέσα από το ρεπορτάζ.

«Ανακριτές της Αστυνομίας εξιστορούν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους»

– Λευτέρης Κυριάκου: «Οι περιπτώσεις όπου έχουμε δολοφονίες παιδιών, είναι πιο δύσκολο να το διαχειριστεί ένας ανακριτής»

– Στηβ Θεοδούλου: «Τα στυγερά πολύνεκρα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Αγ. Νάπα, άφησαν πιο βαθιά τα σημάδια τους στους ανακριτές»

– Σταυριανή Ανδρέου: «Το διπλό φονικό στον Στρόβολο ήταν ό,τι χειρότερο είχα να διαχειριστώ»

– Μιχάλης Κυριάκου: «Προσωπικά εύχομαι να μην αντικρίσω σορό παιδιού»

– Ιωάννης Γιωρκάτζης: «Είμαι σίγουρος ότι ο κατά συρροή δολοφόνος θα συνέχιζε και δεν πιστεύω ότι μετανόησε για τις πράξεις του»

Στο βίντεο περιέχονται αναφορές που πιθανόν να ενοχλήσουν.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:


*Το Μέρος Β' θα προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022. Σ' αυτό οι ανακριτές θυμούνται τα εγκλήματα που τους συγκλόνισαν όσο κανένα άλλο στην καριέρα τους και τους έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιμετώπισαν στη διερεύνησή τους.