Έκκληση νοσοκομείων της Ουκρανίας για υποστήριξη των γιατρών και βοήθεια στους τραυματίες

Παγκόσμια μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ενώνουν δυνάμεις με τον διάσημο νευροχειρουργό και φιλάνθρωπο Dr. Owase Jeelani για να συγκεντρώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ και να βοηθήσουν το The Children's Hospital στο Lviv της Ουκρανίας.

Το Ουκρανικής καταγωγής Parimatch Foundation ένωσε τις δυνάμεις του με το Ίδρυμα WeHelpUkrainians (πρώην Ίδρυμα Mangalakara) και εξέχοντες Βρετανούς γιατρούς σε μια νέα πρωτοβουλία με σκοπό την παροχή ιατρικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο συνασπισμός προσφυγών για νοσοκομεία της Ουκρανίας στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων και στη παροχή ιατρικής βοήθειας στα τοπικά νοσοκομεία σώζοντας τις ζωές παιδιών από την Ουκρανία. Η προσπάθεια έχει στόχο να συγκεντρώσει 1.000.000 €. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Dr. Owase Jeelani, BMed.Sci (Hons), BMBS, MRCS, MBA, MPhil (Ιατρικό Δίκαιο), FRCS (NeuroSurg.) — παγκοσμίου φήμης Παιδονευροχειρούργος στο Great Ormond Street Hospital for Children, και διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Gemini Untwined.

Η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να καλύψει τρεις βασικές κατευθύνσεις:

– Συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη του The Children’s Hospital στο Lviv, ως πιλοτικού νοσοκομείου του έργου.

– Ενδυνάμωση των τοπικών ιατρικών ομάδων έτσι ώστε να προσφέρουν, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με ομάδες υγειονομικής περίθαλψης που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

– Παροχή ιατρών, νοσηλευτών, ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών για νοσοκομεία και ασθενοφόρα στην Ουκρανία.

Το Parimatch Foundation ενημερώνει τους εταίρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. για τον αγώνα της Ουκρανίας, συγκεντρώνει χρήματα για την αγορά των κρίσιμων ιατρικών προμηθειών, επικοινωνεί με τα νοσοκομεία και συντονίζει την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Οι άνθρωποι της WeHelp βοηθούν στον εντοπισμό και τη διευθέτηση της παράδοσης των απαραίτητων προμηθειών και εξοπλισμού από την Ευρώπη στην Ουκρανία.

Η πρωτοβουλία του Ukraine Hospitals Appeal στηρίζεται ήδη από πολλούς εταίρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι αγόρασαν και μετέφεραν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό αξίας 250.000 ευρώ στο The Children's Hospital στο Lviv.

«Από την αρχή του πολέμου, αναζητούμε τρόπους για να βοηθήσουμε τα τραυματισμένα παιδιά να επιβιώσουν και να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες για υποστήριξη Ουκρανών γιατρών και νοσοκόμων. Το Lviv και άλλες πόλεις στη δυτική Ουκρανία μετατράπηκαν σε κόμβους ανθρωπιστικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης που είναι αφιερωμένοι στη διάσωση ζωών και στην υποδοχή εκτοπισμένων ατόμων. Είμαι ευγνώμων στους Βρετανούς φίλους μας, που άκουσαν την έκκλησή μας για βοήθεια και ένωσαν τις δυνάμεις μας μαζί μας. Ξεκινήσαμε αυτόν τον έρανο, ήρθαμε σε επαφή με γιατρούς και λάβαμε υποστήριξη από τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο για να σώσουμε τα γυναικόπαιδα της Ουκρανίας. Προτρέπουμε όλους στον ελεύθερο πολιτισμένο κόσμο να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας».

Katerina Biloruska, Πρόεδρος του Parimatch Foundation

«Η ανθρωπότητα είναι μία, είμαστε μια παγκόσμια οικογένεια. Πρέπει να σηκωθούμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά, τους ανθρώπους στην Ουκρανία τώρα που μας χρειάζονται. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να βοηθήσουν τα παιδιά μας και εμάς σε μια ώρα ανάγκης. Εργαζόμαστε για μια συντονισμένη παγκόσμια κινητοποίηση με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος της τραγωδίας που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, μπροστά στα μάτια μας. Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια συνείδηση ​​έχει αυξηθεί αρκετά ώστε να αποτραπούν περαιτέρω τέτοιες τραγωδίες. Είμαστε όλοι ένας λαός».

Owase Jeelani, BMed.Sci (Hons), BMBS, MRCS, MBA, MPhil (Ιατρικό Δίκαιο), FRCS (NeuroSurg.)

«Κάθε μέρα που περνά στον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία, το ανθρώπινο κόστος αυξάνεται και η έκταση της τραγωδίας γίνεται πιο ξεκάθαρη. Καθώς τα ανήλικα θύματα αυξάνονται, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε όσους εργάζονται ακούραστα για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Lviv εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο και κάνουν μια πραγματικά απίστευτη δουλειά. Είμαστε περήφανοι που τους υποστηρίζουμε».

James Heart, διαχειριστής του WeHelpUkrainians (πρώην Ίδρυμα Mangalakara)

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την δράση του Ukraine Hospitals Appeal είναι διαθέσιμες μέσω του συνδέσμου: ukrainehospitalsappeal.org