Ανθρώπινες Ιστορίες

Οι «Nicosia Team Rollers» δίνουν μαθήματα ζωής (VIDEO)

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου και συμμετέχει στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος

Σε μια εποχή που η κοινωνία μας και οι πολίτες της δυσανασχετούν και γκρινιάζουν για τα πάντα, οι «Nicosia Team Rollers» μάς δείχνουν τον δρόμο, δίνοντας μαθήματα ζωής!

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου και συμμετέχει στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος.

Κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα άτομα με κινητικά προβλήματα κάνουν το αυτονόητο.

«Με την καρδιά και το μυαλό μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα»

Στην Κύπρο η καλαθοσφαίριση σε τροχοκάθισμα είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα, ενώ σε άλλες χώρες οι αθλητές με κινητικά προβλήματα έχουν πάμπολλες επιλογές.

Για να συμμετάσχει ένα άτομο στην ομάδα χρειάζεται ειδικό αγωνιστικό αμαξίδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός.

Σύμφωνα με τον προπονητή των «Nicosia Team Rollers», γίνονται προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα και η ομάδα του μετρά μέχρι σήμερα δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Σε κάθε αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχει ένας εθελοντής σε κάθε πεντάδα. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί και προπονούνται σε εβδομαδιαία βάση με τους υπόλοιπους αθλητές.

«Τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να αποδεχθούν την αναπηρία τους και να βγουν στην κοινωνία»
«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για κάθε ουλή, για κάθε ράμμα και σημάδι. Είναι αυτά που φανερώνουν ότι βγήκαμε νικητές»

Τα δικά τους μηνύματα μέσω του ρεπορτάζ στέλνουν οι αθλητές και ο προπονητής τους.

Με πάθος για τη ζωή κοιτούν μπροστά, αφήνοντας πίσω την όποια δυσκολία έτυχε να βρεθεί στον δρόμο τους. Δραστηριοποιούνται στην κοινωνία, αθλούνται και διεκδικούν τα αυτονόητα, παροτρύνοντας τα άτομα με κινητικά προβλήματα να βγουν έξω στον κόσμο, να αποδεχθούν την αναπηρία τους, γιατί η ζωή δεν πρέπει σταματά στην πρώτη δυσκολία.

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:



*Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 η «Σημερινή online» επισκέπτεται τη Θεραπευτική Κοινότητα Αγίας Σκέπης και συνομιλεί με τους θεραπευόμενους, την υπεύθυνη ψυχολόγο.