Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας - εκδηλώσεις και δώρα

Η διαδικτυακή έρευνα «Δώσε φωνή στο όραμά σου» απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες ηλικίας 18-35 ετών και είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, στα Τουρκικά και στα Αγγλικά

Ευκαιρίες συμμετοχής σε έρευνα και διαγωνισμό με δώρα στους νέους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας πράξη το Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας 2022!

Συγκεκριμένα, επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνει διαδικτυακή έρευνα για τη νεολαία, θέλοντας να συγκεντρώσει τις απόψεις των νέων σχετικά με τα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αυτομάτως μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα από τα δέκα έξυπνα ρολόγια που κληρώνονται.

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων στην Κύπρο

Η έρευνα «Δώσε φωνή στο όραμά σου» απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες ηλικίας 18-35 ετών και είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, στα Τουρκικά και στ’ Αγγλικά. Οι συμμετέχοντες που θα απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με τις προτεραιότητες και το όραμά τους για την Ευρώπη θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν βραβεία. Οι ερωτήσεις βασίζονται στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης και τη νεολαία.

Η έρευνα θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2022, μία ημέρα πριν από την Ημέρα της Ευρώπης, και συμπίπτει χρονικά με ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην Κύπρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να λάβουν μέρος στη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cyprus.representation.ec.europa.eu/.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022:

Το 2022 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, με στόχο να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των νέων της Ευρώπης για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος - πιο πράσινου, πιο συμπεριληπτικού και πιο ψηφιακού. Στη διάρκεια του Έτους Νεολαίας, οι νέοι και οι νέες θα έχουν πολλές ευκαιρίες να μάθουν, να μοιραστούν το όραμά τους, να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη. Ανακάλυψε το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας εδώ: https://europa.eu/youth/year-of-youth_el.

Σχετικά με την Ημέρα της Ευρώπης:

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης, μια γιορτή της ευρωπαϊκής ειρήνης και ενότητας. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν παρουσίασε το όραμά του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, που θα καταστούσε αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών.

Η «Διακήρυξη Σουμάν» θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Lorida-1000x137-Final-Greek.png

Υποστηρίξτε τη