Παραπολιτικά

Οπλισμός από τις ΗΠΑ και… Σοβιετολάγνοι

«Εξαιρετικά νέα για τον Ελληνισμό! Από τις αρχές 2023 η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να προμηθεύεται από τις ΗΠΑ οποιοδήποτε οπλικό σύστημα για την Εθνική Φρουρά. Δικό μου σχόλιο: Εξαιρετικά νέα που οφείλονται στον μεγάλο φιλέλληνα και στενό φίλο της Κύπρου, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Η αρχή έγινε με την έγκριση του πολύ σημαντικού νόμου Μενέντεζ-Ρούμπιο τον περασμένο Ιούνιο, από το Κογκρέσο, και βεβαίως με τη μέγιστη και συντονισμένη βοήθεια και υποστήριξη από το Ελληνικό, Κυπριακό και Εβραϊκό Λόμπι στις ΗΠΑ.

Κάποιοι έμειναν στα στερεότυπα της δεκαετίας του '60 με τον Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ και την Κύπρο να εντάσσεται εντελώς αψυχολόγητα και χωρίς στρατηγική κατεύθυνση στους ανίσχυρους, πεινασμένους και Σοβιετολάγνους Αδεσμεύτους και να τρέχουμε από πίσω αντι-Αμερικανούς και κομμουνιστές ηγέτες όπως ο Νάσερ, ο Τίτο και ο Κάστρο.

Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία εντασσόταν το 1960 στο ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε ήταν και η συμφωνία Καραμανλή-Μεντερές στη Ζυρίχη το 1959, με τις ευλογίες βεβαίως των ΗΠΑ&ΗΒ, ούτε η Τουρκανταρσία το 1963 ούτε και η τουρκική εισβολή το 1974 θα γινόταν. Με την ανωτέρω πρόσφατη σημαντική απόφαση των ΗΠΑ όσον αφορά την ανεμπόδιστη προμήθεια αμερικανικού οπλισμού, η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 18 χρόνια, θα είναι πλέον ένα μόλις βήμα πριν από την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση τεράστιας στρατηγικής και πολιτικής σημασίας τόσο για την ίδια αλλά και για τον ευρύτερο Ελληνισμό!»

Σχόλιο της ομογενειακής «Ελευθερίας» Λονδίνου, 12.5.2022, υπογραφή ΓΡΑΙΚΟΣ (από τη μικρή Κύπρο εκτός Κύπρου).

Φανούλα Αργυρού