Επιχειρείν

BAT: Σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας σε Κύπρο με αιχμή την τεχνολογία

Η British American Tobacco επέλεξε την Κύπρο για σημαντικές επενδύσεις με άξονα την τεχνολογία που φέρνει στην κυπριακή αγορά το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo

Η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς, επέλεξε την Κύπρο για σημαντικές επενδύσεις με άξονα την τεχνολογία που φέρνει στην κυπριακή αγορά το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo. Συνολικά η κίνηση αυτή πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, ενισχύοντας την απασχόληση με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και στηρίζοντας το δίκτυο των λιανοπωλητών και διανομέων της χώρας.

Ο σκοπός του ομίλου ενσαρκώνεται στην απόφαση για επενδύσεις στην Κύπρο και σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει 500 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την κυπριακή οικονομία. Επίσης, στηρίζει περίπου 5.000 εργαζόμενους μέσω των συνεργασιών στο δίκτυο των λιανοπωλητών και των διανομέων.

Παράλληλα η επένδυση θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο και για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων που διατίθενται στα παραδοσιακά σημεία πώλησης και θα εκσυγχρονίσει το λιανεμπόριο μέσω της υψηλής τεχνολογίας.

Η BAT επενδύει κάθε χρόνο περισσότερα από £350 εκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο , όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στην διάθεση τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Το glo hyper+ στην Κύπρο είναι το τελευταίο μοντέλο του προϊόντος θέρμανσης καπνού της BAT, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία. Σήμερα το glo είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 χώρες , μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Η εταιρία εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και πως ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν αυτοί οι κίνδυνοι είναι να αποφευχθεί η έναρξη του καπνίσματος. Η BAT ενθαρρύνει όσους επιλέγουν να συνεχίζουν το κάπνισμα, να στραφούν πλήρως στις επιστημονικά τεκμηριωμένες εναλλακτικές λύσεις με μειωμένο κίνδυνο.