Ελλάδα

Στιγμές τρόμου για την Άννα Κορακάκη (ΦΩΤΟΣ)

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μιλά για την στενή παρακολούθηση, τις ανθοδέσμες και τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του συζύγου της από φερόμενο "θαυμαστή της" - Η αποκαλυπτική της ανάρτηση στο Facebook

Η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη σε ανάρτησή της στο Facebook αποκαλύπτει τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε, όταν «εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος» όπως η ίδια αναφέρει άνδρας, για μεγάλο διάστημα την παρακολουθούσε, παρεμβαίνοντας μάλιστα στην καθημερινότητά της και στην προσωπική της ζωή.

dddda.JPG

«Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη. Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το “stalking”.» αναφέρει.

Αποκορύφωμα της όλης υπόθεσης ήταν ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του συζύγου της Άννας Κορακάκη το περασμένο καλοκαίρι, «πέντε μέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο», σύμφωνα με τα όσα γράφει στην ανάρτησή της..

Όπως αναφέρει η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, «ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα «παραλύσει» ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για ‘μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: «Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές».

Η Άννα Κορακάκη διευκρινίζει «το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων».

korakaki.JPG