Παραπολιτικά

Το «γιοκ» του Ερντογάν

«Μητσοτάκης γιοκ!», ανέκραξε οργισμένος ο σουλτάνος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για όσα είπε και έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν του άρεσε καθόλου που ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε τον τουρκικό αναθεωρητισμό ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου και των μελών του Κογκρέσου, αλλά και ζήτησε ξεκάθαρα από τους Αμερικανούς νομοθέτες να μην εγκρίνουν νέους εξοπλισμούς για τον επιθετικό γείτονα. Θέλει την Ελλάδα ανυπεράσπιστη, ο ισλαμοφασίστας. Την θέλει και χωρίς συμμάχους. Την θέλει γυμνή, μίζερη και φοβισμένη, ώστε να μπορέσει, αν αποφασίσει, να ξεκινήσει επίθεση εναντίον της ουρλιάζοντας «Γιουνανιστάν γιοκ»!

Ο Τούρκος νεο-οθωμανός γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός και πιο θρασύς, διαπιστώνοντας ότι και οι Δυτικοί δεν έχουν διάθεση να τον κοντράρουν, αλλά αντίθετα προσπαθούν να βρουν τρόπους να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις του, ώστε να άρει το εκβιαστικό του βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το μενού του (ή καλύτερα το... οθωμενού του) περιλαμβάνει ένα θερμό καλοκαίρι με την Ελλάδα, νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, νέα εισβολή στη Συρία (την προανήγγειλε ήδη), νέο άνοιγμα της στρόφιγγας των Σύρων προσφύγων, νέες προκλήσεις στην Αμμόχωστο και διάφορα άλλα.

Εν τω μεταξύ, σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αποκαλύψεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κιλιτσντάρογλου, ότι ο Ερντογάν φρόντισε να βγάλει εκατομμύρια στην Αμερική, για να «δραπετεύσει» από τη χώρα αν δεν καταφέρει να επανεκλεγεί στις προεδρικές. Αλλά γιατί να το σκάσει σαν λαγός ο μέγας και παντοδύναμος Ταγίπ; Τι φοβάται; Προφανώς ξέρει πως όταν χάσει την εξουσία και την απεριόριστη δύναμη που του δίνει, θα τον κυνηγούν όλοι. Και όσοι αισθάνθηκαν βαριά την εκδίκηση της δικτατορίας του και οι χιλιάδες που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν και οι χιλιάδες που έχασαν τη δουλειά τους και οι πεινασμένοι και οι Κούρδοι και οι Γκιουλενιστές και όσοι θα αποκαλύψουν τις οικονομικές απάτες που διέπραξε οικογενειακώς.

Και τότε, εάν και όταν έρθει αυτή η ώρα, θα μπορέσει και ο Μητσοτάκης να αναφωνήσει... «Ερντογάν γιοκ»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ