Παραπολιτικά

Και δεύτερη παρέλαση στις 9 Μαΐου

Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα αύριο, 9η Μαΐου, στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Περιμένοντας με αγωνία να δουν ποια θα είναι η κίνηση που θα κάνει στην Ουκρανία αυτήν την ημέρα-ορόσημο για τη Ρωσία, που θα γιορτάζει την 77η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά των Ναζί στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» του 1941-1945. Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν, αλλά μόνο ο Πούτιν ξέρει ποιο από αυτά θα γίνει πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρώσος ηγεμόνας θα θέλει να εμφανιστεί ως νικητής του πολέμου. Τώρα, τι ακριβώς θα θεωρήσει ως νίκη θα το μάθουμε αύριο. Το αποκορύφωμα των αυριανών πανηγυρισμών θα είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Θα πρότεινα, όμως, να γίνει και μια δεύτερη παρέλαση, για να δεχθεί τον χαιρετισμό της ο Πούτιν. Αυτήν τη φορά στην Κόκκινη Πλατεία της Μαριούπολης. Κόκκινη από το αίμα των χιλιάδων θυμάτων της βάρβαρης ρωσικής εισβολής. Θα μπορούσαν να παρελάσουν οι ακόλουθες «μονάδες»:

- Μηχανοκίνητη φάλαγγα νεκροφόρων, με τα θύματα της εισβολής.

- Καμιόνια στα οποία θα επιβαίνουν Ουκρανοί πρόσφυγες.

- Ειδική μονάδα με τα θύματα βιασμού των ρωσικών στρατευμάτων και πιο συγκεκριμένα τα δεκάδες βιασμένα κορίτσια στη μαρτυρική πόλη Μπούκα, τα γυμνά κακοποιημένα πτώματα γυναικών που βρέθηκαν σε δρόμο έξω από το Κίεβο, μια μητέρα με την 15χρονη κόρη της στο Ιρπίν, που σύρθηκαν σε κοινή θέα, βιάστηκαν και εκτελέστηκαν, και οι ηλικιωμένες Ουκρανές στη Χερσώνα, που βιάστηκαν και αυτοκτόνησαν.

- Φορτηγά τα οποία θα μεταφέρουν εκατομμύρια τόνους μπάζων από τα γκρεμισμένα κτήρια που άφησε πίσω της η εισβολή.

- Βαρέα οχήματα μεταφοράς των 400.000 τόνων σιτηρών που «κατέσχεσαν» (έκλεψαν) οι ρωσικές δυνάμεις από περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες κατέλαβαν.

- Ασφαλώς στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και οχήματα που θα μεταφέρουν τα φέρετρα των χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, ενώ θα παρελάσουν και οι χιλιάδες άλλοι που έμειναν ανάπηροι.

Είναι βέβαιον ότι ο Βλαδίμηρος θα αισθανεί μεγάλη υπερηφάνεια δεχόμενος τον χαιρετισμό αυτής της παρέλασης...

ΜΠΟΞΕΡ