Κύριε Μπάιντεν… «Read My Lips»

Συστηματικά και μεθοδευμένα, σε μια καλοστημένη παράσταση με μόνιμους θαμώνες τους ναΐφ υποστηρικτές τού «ή άσπρο… ή μαύρο», ο κύριος Μπάιντεν προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως για όλα φταίει ο Πούτιν.

Φταίει. Πώς δεν φταίει!

Όπως κι άλλοι ομοϊδεάτες του, πρόμαχοι του μοναρχοφασισμού, μοναδικό μέλημα του Πούτιν είναι να υπηρετήσει τη δική του αξεδίψαστη μεγαλομανία. Σε τίποτα δεν διαφέρει από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον Μπασάρ αλ Άσαντ ή τον Ταγίπ Ερντογάν· για να αναφέρω τρεις ακόμα βοναπαρτιστές.

Επιπλέον, από τη στιγμή που ο Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να εισβάλει στην Ουκρανία, γράφοντας τις «παράπλευρες απώλειες» που προκύπτουν από την απόφασή του στου διαόλου το κατάστιχο, κατατάσσει τον εαυτό του στη λίστα των εγκληματιών πολέμου!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Αμερική είναι ανένοχη. Η χώρα η οποία δίδαξε την πολιτική τού «κάτσε καλά αλλιώς θα σε κάνω με τα κρεμμυδάκια…», ουσιαστικά δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται…

Αμέτρητα τα παραδείγματα του Might is Right! Της πολιτικής του μπούλινγκ και βούρδουλα που άσκησε η Αμερική σε χώρες της Νοτίου Αμερικής, στο Βιετνάμ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία… Για να αναφέρω λίγες μόνο περιπτώσεις του στρατιωτικού πειθαναγκασμού, που με βία επέβαλαν οι «ειρηνόφιλοι» και «καλόβουλοι» Αμερικανοί.

Ως γνωστόν, την πολιτική τού «κάτσε καλά» οι Αμερικανοί την εφάρμοσαν και στην «Πέτρα του Ρωμιού». Όταν αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τον ρασοφόρο Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου· τον Μακάριο!

Με σημαιοφόρο τον Εφιάλτη και σαλπιγκτές μια χούφτα εθναπόστολων ρουφιάνων, ακολούθησαν τις οδηγίες του αρχιραδιούργου Χένρι Κίσινγκερ. Ως αποτέλεσμα, γιαβάς-γιαβάς, η Αφροδίτη η Κυπρογενέα μετατρέπεται σε τσιφλίκι Τουρκομάνων αγάδων!

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις λοιπόν. Δεν υπάρχει «άσπρο-μαύρο» σε κανέναν πόλεμο. Μόνο «μαύρο». Και ευθύνες φέρουν πολλοί. Προεξάρχουσας της Ευρώπης, η οποία υποψιάζομαι πως διακατέχεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πώς αλλιώς να εξηγήσω τη δυσερμήνευτη συμπεριφορά της απέναντι στην Αμερική.

Δεν είναι της ώρας να κατονομάσω τα αναρίθμητα λάθη που έχουν γίνει. Θα αναφερθώ μόνο σε ένα:

Το 1989, όταν μπατίρισε η Σοβιετική Ένωση, δόθηκε μοναδική ευκαιρία στη Γηραιά Ήπειρο να εντάξει τη Ρωσία στους κόλπους της. Εκεί που ανήκει! Αν η Ευρώπη αξιοποιούσε την ιστορική αυτή συγκυρία και άπλωνε χέρι βοηθείας στον κακομοιριασμένο λαό της Ρωσίας, η ένταξη της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ελαχιστοποιούσε την ανάγκη κι αυτής ακόμα της ύπαρξης του ΝΑΤΟ! Επιπλέον, δεν θα δινόταν ποτέ η ευκαιρία σε έναν εθνικιστή αξιωματούχο της KGB να ανέλθει στην εξουσία…

Δεν το έπραξε. Προφανώς για να μην κακοκαρδίσει την χάι σοσάιτι των χρυσοκάνθαρων πιράνχας που κρύβονται πίσω από τις πολεμικές βιομηχανίες. Οι οποίες, ως γνωστόν, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, πολιτευόμενους και διεφθαρμένους φαυλοκράτες.

Βλέπετε κάθε γωνιά της Γης χρειάζεται και έναν «μπαμπούλα». Για να διατηρείται ο φόβος πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος! Το Πεντάγωνο επέλεξε τη Ρωσία. Υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύουν συνεχώς την άμυνά τους αγοράζοντας τα «έξυπνα» φονικά όπλα που κατασκευάζει. Δεν θα ασχοληθώ όμως με το θέμα αυτό σήμερα. Θα ασχοληθώ με κάτι πολύ πιο σοβαρό:

Τον κίνδυνο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας σαν Δαμόκλειος Σπάθη!

Δεν χρειαζόμαστε τον Κάλχα να προφητεύσει πως η αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ πάει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί όσοι πιστεύουν πως ο πόλεμος αυτός γίνεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ζουν σε άλλο πλανήτη.

Για άλλη μια φορά τα «γεράκια» στην Washington DC, αξιοποιώντας την αφέλεια της ουκρανικής ηγεσίας, κατάφεραν να παρασύρουν τη χώρα αυτή σε μετωπική σύγκρουση με τον μεγάλο τους «εχθρό». Τη Ρωσία…

Μεσοπρόθεσμος στόχος τους, να αποδυναμώσουν την οικονομία και την στρατιωτική ισχύ της χώρας αυτής. Αυτό που δεν πρόβλεψαν, όμως, είναι πως ο Πούτιν δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ουκρανία «ηττημένος». Η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο γλωσσάρι κανενός μεγαλομανούς νάρκισσου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος της «ένδοξης» εποποιίας του. Ας θυμηθούμε τι έκανε ο Τραμπ όταν έχασε τις εκλογές. Ο οποίος προέτρεψε τους «αποστόλους» του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, ακριβώς γιατί δεν μπορούσε να αποδεχθεί πως έχει «ηττηθεί». Αυτός είναι κι ο λόγος που με κάνει να πιστεύω πως ο Πούτιν…

Είναι έτοιμος για όλα! Έτοιμος να πατήσει κι αυτό το «Κουμπί του Διαβόλου» αν χρειαστεί… Κι όποιον πάρει ο Χάρος!

Δεν είναι τυχαίο που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κύριος Σεργκέι Λαβρόφ, πριν από λίγες μέρες υπογράμμισε πως…

«Η τρέχουσα κατάσταση εγείρει κίνδυνο να ξεσπάσει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος!».

Η ελαφρώς παραποιημένη απάντηση του Μπάιντεν… «Make my day…» προδίδει πως ΝΑΤΟ και Αμερική πιστεύουν ότι οι Ρώσοι μπλοφάρουν.

Κι αν δεν μπλοφάρουν;

Γέμισε η πλάση με Κάβειρους. Ζωσμένους με πυρωμένους δαυλούς που τους άναψε στα ηφαίστεια όρη της κόλασης ο ίδιος ο διάολος! Δαίμονες, αποφασισμένους να βάλουν στην ανθρωπότητα μπουρλότο αν τους κακιώσει κανείς…

Κάβειρος είναι κι ο Πούτιν, ο οποίος με πομπώδες ύφος παρουσιάζει το ατομικό του οπλοστάσιο. Και χωρίς να μασά τα λόγια του δηλώνει πως δεν θα διστάσει να το χρησιμοποιήσει αν…

Κύριε Μπάιντεν! «Read my lips…».

Δεν είναι ώρα να κάνετε νταηλίκια και να ξεστομίζετε απειλές. Θηλιά στον λαιμό μάς βάζετε! Ένας έννους πλανητάρχης δεν το παίζει καουμπόι. Οφείλετε να αντιμετωπίσετε την κρίση που προέκυψε με σύνεση. Χιλιάδες οι νεκροί. Εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι. Ανείπωτος ο πόνος. Αυτό που πρώτιστα έχετε χρέος να κάνετε είναι να σταματήσετε την αιματοχυσία. Κι όχι να προκαλείτε τον Ρας-Πούτιν με τα βιτριολικά σας σχόλια.

Give Peace a Chance…

Έχετε υποχρέωση να κάτσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατ’ ιδίαν με τον Πούτιν. Και ψύχραιμα, οι δυο σας, να βρείτε μια λύση win-win. Κι όχι δεμένος στο βρακοζώνι του διπλοπρόσωπου κατά συρροήν δολοφόνου και εγκληματία πολέμου, Ερντογάν, να περιμένετε να λύσει το Ρωσο-Ουκρανικό «emergency»…

Την κρίση αυτή μόνο ένας πλανητάρχης μπορεί να την διαχειριστεί! Αφήστε τα καουμποϊλίκια και βάλτε το «τσακμάκι» σας να δουλέψει. Βρείτε μια λύση, η οποία θα δώσει «όδευση διαφυγής» στον Πούτιν. Μόνο έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα και θα σταματήσει να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια όλων το ανάσκιαγμα ενός νέου Αρμαγεδδώνα!