Αναλύσεις

Οι νέες κυρώσεις βάζουν σε «φουρτούνες» τη ναυτιλία

Με το 6ο πακέτο κυρώσεων άλλος ένας νευραλγικός τομέας της κυπριακής οικονομίας -η ναυτιλία-φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολίες – «Σύννεφα» και στον τομέα των ακινήτων

Με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης συνειδητοποίησε ότι οι δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία δυστυχώς δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, όπως συμβαίνει σταδιακά με τον κορωνοϊό, αλλά θα πάρουν παράταση με άγνωστες μάλιστα προεκτάσεις και για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος.

Οι πιέσεις που δέχεται η κυπριακή οικονομία λόγω του πολέμου πηγάζουν από δύο αιτίες: τις κυρώσεις και αφετέρου -σε συνάρτηση εν πολλοίς με τις κυρώσεις-, την άνοδο των διεθνών τιμών στα καύσιμα και την ενέργεια, που εκτοξεύει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, η οποία φτάνει μέχρι τις τσέπες μας.

Αμεσότερες είναι οι παρενέργειες των κυρώσεων που «πιέζουν» σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό νευραλγικούς τομείς της οικονομίας μας όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και όπως φαίνεται από το 6ο πακέτο κυρώσεων η ναυτιλία.

Αυτό που έχει σημασία να επισημανθεί είναι ότι για την κυπριακή οικονομία, λόγω της κλίμακας αλλά και της «φυσιογνωμίας» της, το όποιο χάσμα προκύπτει σε σχέση με τη ρωσική αγορά και οικονομία, είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκατασταθεί όταν με το καλό τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, συγκριτικά με τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης και ειδικότερα της Ευρώπης. Γι’ αυτόν τον λόγο οι επιπτώσεις του πολέμου στην κυπριακή οικονομία πρέπει να υπολογίζονται σε βάθος χρόνου και ως «στρατηγικής» σημασίας.

Το περιεχόμενο του 6ου πακέτου κυρώσεων

Όσο παρατείνεται ο πόλεμος η ΕΕ δείχνει αποφασισμένη να προεκτείνει τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας και στον τομέα της ενέργειας με πιο αποφασιστικό τρόπο. Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το 6ο πακέτο κυρώσεων θα περιλαμβάνει και εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η Φον ντερ Λάιεν, με το 6ο πακέτο κυρώσεων:

  1. Πρώτον, επεκτείνονται οι ατομικές κυρώσεις σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και άτομα που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα και στην πολιορκία της Μαριούπολης.
  2. Δεύτερον, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank βγαίνει από το SWIFT και το ίδιο θα γίνει και με άλλες ρωσικές τράπεζες.
  3. Τρίτον, τρία μεγάλα ρωσικά κρατικά κανάλια δεν θα μπορούν πλέον να εκπέμπουν στην ΕΕ είτε καλωδιακά είτε δορυφορικά είτε μέσω διαδικτύου. «Είναι φερέφωνα των ψευδών του Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Κομισιόν.
  4. Τέταρτον, σταματά η οποιαδήποτε συνεργασία του Κρεμλίνου, που βασίζεται σε λογιστές και συμβούλους από την Ευρώπη.
  5. Πέμπτον, το πετρέλαιο. «Στις Βερσαλλίες οι ηγέτες συμφώνησαν να καταργηθεί σταδιακά η εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ξεκινήσαμε με άνθρακα, τώρα συνεχίζουμε με το πετρέλαιο. Δεν θα είναι εύκολο. Προτείνουμε να απαγορευτεί όλο το ρωσικό πετρέλαιο σε όλην την Ευρώπη. Θα ξεκινήσουμε με το αργό και τα διϋλισμένα προϊόντα μέχρι το τέλος του έτους», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε «φουρτούνες» η ναυτιλία

Όπως όλα δείχνουν, το 6ο πακέτο κυρώσεων, που θα επιβάλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πλήξει άλλον έναν σημαντικό τομέα της κυπριακής οικονομίας. Η κυπριακή ναυτιλία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αξιοσημείωτη δυναμική, με τη συμμετοχή της στο ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας περίπου το 7%, θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυσκολίες.

Σημειώνεται ότι η ναυτιλία ήδη βρίσκεται υπό πίεση λόγω των κυρώσεων και των επιπτώσεων του πολέμου, πλην όμως σε βαθμό «ελεγχόμενο».

Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, που όλα δείχνουν ότι θα περιλαμβάνεται στο 6ο πακέτο κυρώσεων (μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν κείμενο δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα η επιβολή των νέων κυρώσεων), θα αφορά και τη μεταφορά των ρωσικών πετρελαιοειδών σε τρίτες χώρες. Κάποιες από τις 283 ναυτιλιακές εταιρείες, που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο, μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι και τελικά όντως οι κυρώσεις αφορούν και τη μεταφορά σε τρίτες χώρες, τότε οι εταιρείες αυτές, προκειμένου να τηρήσουν τα συμβόλαιά τους και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα αποχωρήσουν από το κυπριακό νηολόγιο και θα εγγραφούν σε κράτη εκτός ΕΕ.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο οι πληροφορίες θέλουν να είναι σε εξέλιξη διπλωματικές συζητήσεις, που σκοπό έχουν να περιορίσουν τις κυρώσεις σε βαθμό τέτοιο, ώστε να μην πλήττουν ναυτιλιακές εταιρείες ευρωπαϊκών συμφερόντων. Στο «στρατόπεδο» της Κύπρου είναι και άλλα ευρωπαϊκά κράτη με ανεπτυγμένη ναυτιλία, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα και η Ολλανδία.

«Σύννεφα» και στον τομέα των ακινήτων

Πέρα από τη ναυτιλία, και ο τομέας των ακινήτων φαίνεται ότι θα πληγεί από τις πρόνοιες του 6ου πακέτου κυρώσεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΕΕ προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση συναλλαγών στα ακίνητα με Ρώσους.

Αν όντως ισχύσει η εν λόγω απαγόρευση, σημαίνει ότι οι δυσκολίες που προέκυψαν από την κατάρρευση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και την καθίζηση του ρωσικού ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.