Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ουκρανία, Κύπρος, όπλα και S-300…

Απαρχής της ρωσικής βάρβαρης εισβολής στην ανεξάρτητη Ουκρανία, ο Ρώσος εισβολέας Πούτιν προειδοποιεί τους πάντες να μη στέλνουν όπλα στην Ουκρανία! Η αυταρχική νοοτροπία του Πούτιν είναι εξωφρενική. Δηλαδή ενώ ο ίδιος βομβαρδίζει, ξεριζώνει, προσφυγοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους, γέρους, νέους και παιδιά, ισοπεδώνει ολόκληρες πόλεις και χωριά, και οι στρατιώτες του δολοφονούν και βιάζουν, σχίζει τα ιμάτιά του να μη δίδεται οπλισμός στην Ουκρανία να υπερασπιστεί τα χώματα και τον λαό της! Και προειδοποιεί με αντίποινα όσες χώρες στέλνουν οπλισμό! Δηλαδή, άστε μας να κάνουμε ελεύθερα ό,τι θέλουμε!

Αυτή η νοοτροπία όμως επιβλήθηκε και στην Κυπριακή Δημοκρατία τόσο από την εισβολέα Τουρκία όσο και από τους συμμάχους της στα εγκλήματά της στην Κύπρο και όχι μόνο, από το 1974. Πρώτη και σκληρότερη η Βρετανία, η μεγαλύτερη συνένοχος της Τουρκίας στα εγκλήματά της το 1974 και όχι μόνο, δεν πουλά όπλα στην ΚΔ και ταυτόχρονα από το 1974 επηρεάζει και άλλες χώρες (έχουμε γραπτά παραδείγματα από τα αποδεσμευμένα βρετανικά επίσημα έγγραφά της) να μην πωλούν οπλισμό στη ΚΔ. Την οποία ακολούθησαν και αμερικανικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, οι οποίες δεν της πωλούν επιθετικό οπλισμό. Ενώ για 48 χρόνια η κατεχόμενη Κύπρος είναι ένας στρατιωτικός αστακός με βρετανικά, αμερικανικά και όπλα άλλων χωρών, που έχει στη διάθεσή της η κατοχική Τουρκία!

Και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θέλει να επισπεύσουν πωλήσεις όπλων στην Τουρκία για να μην... στραφεί στη Ρωσία!

Η μοίρα των λαών στα χέρια ανάξιων, διπλοπρόσωπων, αιμοσταγών, τρελών (κατά περίπτωση) ηγετών, δικών μας και ξένων, που έχουν εξευτελίσει πλέον και αυτόν τον ΟΗΕ και τον Χάρτη του, που υποτίθεται αντικατέστησε τη διαλυμένη και εξίσου εξευτελισμένη πάλαι ποτέ Κοινωνία των Εθνών, για να μην ξανασυμβούν τα τραγικά που έλαβαν χώραν... Με τον Γενικό του Γραμματέα σήμερα να στέκεται πλέον ολόγυμνος και ανίκανος ενώπιον της Οικουμένης...

Τελικά γιατί να μη σταλούν οι κοιμώμενοι S-300 στην Ουκρανία;

Φανούλα Αργυρού

Υποστηρίξτε τη