Παραπολιτικά

Τα άλλα (πιο επικίνδυνα) φίδια

Καλοκαίριασε πια, ξύπνησαν και τα φίδια και ξύπνησαν και οι φόβοι παρά τοις Κυπρίοις, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις δούνε φίδι ορμούν και το σκοτώνουν, άσχετα εάν δεν είναι επικίνδυνο. Μόνο ένα είδος είναι επικίνδυνο, η φίνα, ή κοντονούρα, ή πατσάλα, όπως αποκαλείται από τον λαό, αλλά δεν επιτίθεται, παρά μόνο εάν την ενοχλήσει κάποιος ή εάν την πατήσει κατά λάθος.

Σήμερα, όμως, η στήλη θα ασχοληθεί και με τις άλλες... κουφάδες που βρίσκονται γύρω μας και μας απειλούν.

Και πρώτα-πρώτα θα πρέπει να αναφερθούμε στον... βόα συσφιγκτήρα, ο οποίος έχει θρονιαστεί στα κατεχόμενα και πνίγει τους Τουρκοκυπρίους, απειλώντας να επεκταθεί και προς νότον.

Ήδη, ο τουρκικός βόας έχει αρχίσει να διεισδύει και στο Βαρώσι, διώχνοντας τα... ορίτζιναλ ερπετά στα οποία είναι παραδομένη η έρημη πόλη εδώ και 48 χρόνια και παίρνοντας τη θέση τους.

Και τρέχει και ο Ιωάννης Κασουλίδης, ως ερασιτέχνης... μάγος φιδιών, να προτάξει ΜΟΕ, ελπίζοντας ότι έτσι θα εμποδίσει τον βόα να καταπιεί και το Βαρώσι. Ωστόσο ο Τατάρ ακολουθεί απόλυτα αρνητική στάση όχι μόνο στα ΜΟΕ του κ. Κασουλίδη, αλλά γενικότερα στη λύση του Κυπριακού. Οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει στάση ο ψευδοπρόεδρος ισοδυναμεί με απόπειρα να αναγκάσεις... μια κόμπρα να εκτοξεύει ροδόσταγμα αντί δηλητήριο. Είναι αλήθεια ότι ο κατοχικός ηγέτης διαθέτει το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας... κουφής. Δεν... ακούει, ό,τι κι αν του πεις. Και ο ΥΠΕΞ μας, παρόλο που βλέπει την... κωλοσυρμαθκιάν της κουφής, επιμένει σε μιαν αδιέξοδη πολιτική. Κι εμάς... μας ζώνουνε τα φίδια.

Φυσικά, μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, επιδιώκει να διαδραματίσει τον δικό του ύπουλο ρόλο ένας άλλος γνωστός μας όφις, ο... Φόρεϊν Όφις. Οι Βρετανοί παρασκηνιακά προωθούν λύση δύο κρατών, τα οποία, μαζί με το δικό τους κράτος των Βάσεων, θα αποτελέσουν μιαν... κουφήν τριτζιέφαλην, η οποία ίσως αποβεί μοιραία για τον Ελληνισμό της νήσου...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ