Παραπολιτικά

Τα ιδιόμορφα των Προεδρικών του 2023

Εκλογές πολλών ασυνήθιστων, ιδιόμορφων και πρωτοφανών δεδομένων θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι Προεδρικές του 2023.

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί κάποιος να κάνει (και νοουμένου ότι θα επικυρωθεί από τα αρμόδια όργανα του ΑΚΕΛ η υποψηφιότητα του τέως διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη), είναι ότι οι τρεις κυριότεροι διεκδικητές της Προεδρίας είναι ή υπήρξαν από τους στενότερους συνεργάτες... του απερχόμενου Προέδρου!

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης επιλέγει ως υποψήφιό του έναν από τους πιο πάνω αναφερόμενους συνεργάτες του απερχόμενου Προέδρου, τον οποίο το ΑΚΕΛ φιλοδοξεί, εδώ και χρόνια, να διώξει από την εξουσία!

Και βεβαίως εδώ τίθεται ακόμη ένα ζήτημα με την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, ο οποίος ήταν διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς και εφάρμοζε την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, χωρίς να έχει διαφωνήσει, τουλάχιστον δημοσίως. Και μάλιστα δικαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κραν Μοντανά, λέγοντας ότι την ευθύνη για το ναυάγιο την φέρει η Τουρκία, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, που επέμενε τα τελευταία τρία χρόνια ότι έφταιγε ο Νίκαρος!

Το άλλο τρελό με το κόμμα της Αριστεράς είναι ότι για κάποιο διάστημα συζητούσε (και μάλιστα βρισκόταν ψηλά στη λίστα των επιλογών του) ως πιθανό υποψήφιό του έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη, τον Γιώργο Παμπορίδη!

Και την ίδια ώρα απέρριπτε κατηγορηματικά την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, ο οποίος επίσης διετέλεσε υπουργός του Αναστασιάδη!

Ένα ακόμη αξιοπερίεργο που καταγράφεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι ότι ο δημοφιλέστερος (με μεγάλη διαφορά από τους άλλους), σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχει ακόμη εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του!

Από την άλλη, το ΔΗΚΟ φέρεται έτοιμο να υποστηρίξει ένα τέως μέλος της κυβέρνησης Αναστασιάδη, την οποία το ίδιο χαρακτήριζε ως την πιο διεφθαρμένη που γνώρισε ποτέ ο τόπος!

Και μια τελευταία διαπίστωση. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, για πρώτη φορά σε προεδρικές εκλογές, ο κομματικός πατριωτισμός εμφανίζεται πιο χαλαρός από τον... ππαλουζέ του καζανιού!

Όντως, αυτήν τη φορά η ττενέκκα κρύβει πολλές εκπλήξεις!

ΜΠΟΞΕΡ