Ομέρ Τσελίκ: Ύπουλη η στάση Μητσοτάκη

Προσπαθούν να βάλουν στην Τουρκία την ετικέτα του επιτιθέμενου. Προσπαθούν να εξηγήσουν τις δηλώσεις του Προέδρου μας ως πόλεμο. Είμαστε αυτοί που λέμε ας συζητήσουμε αυτό το θέμα διπλωματικά. Όταν προχωράτε σε παρανομία, φυσικά, η χώρα μας θα καταθέσει ξεκάθαρα την πραγματική της παρουσία στο πεδίο τη μάχης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ

Τη δυσαρέσκεια του AKP (του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας) για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ, σημειώνοντας παράλληλα εκ νέου ότι η πλευρά που παραβιάζει το δίκαιο είναι η ελληνική πλευρά.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τσελίκ είπε ότι κατά την άσκηση «Εφές» ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε πολύ έντονες δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα τις διαστρέβλωσε. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο. Δυστυχώς, η στάση της Ελλάδας να εμπλέκει τρίτες χώρες και οι συνεχείς παραβιάσεις του δικαίου αποτελούν εμπόδιο στη θετική πρόοδο αυτής της διαδικασίας», υποστήριξε. Ισχυρίστηκε, παράλληλα, πως «είναι η ελληνική πλευρά που παραβιάζει το νόμο». 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ότι «ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση αποκαλύπτοντας όλες τις προθέσεις του. Ο μη εξοπλισμός των νησιών απαιτείται από τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων. Αν πεις "αυτά είναι απαρχαιωμένα", δεν θα μείνει κανένας νόμος. Όποτε μιλάμε για τραπέζι διαπραγματεύσεων, δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να το μετατρέψει σε αβάσιμη προπαγάνδα».

Υποστήριξε ότι «βάζουν μερικούς συνταξιούχους στρατιώτες να μιλήσουν. Προσπαθούν να βάλουν στην Τουρκία την ετικέτα του επιτιθέμενου. Προσπαθούν να εξηγήσουν τις δηλώσεις του Προέδρου μας ως πόλεμο. Είμαστε αυτοί που λέμε ας συζητήσουμε αυτό το θέμα διπλωματικά. Όταν προχωράτε σε παρανομία, φυσικά, η χώρα μας θα καταθέσει ξεκάθαρα την πραγματική της παρουσία στο πεδίο τη μάχης», ανέφερε.

Για τη φωτογραφία που τράβηξε κατά την άσκηση «Εφές» και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», η οποία ερμηνεύτηκε όπως είπε ως «κήρυξη πολέμου» από την ελληνική πλευρά, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα γεγονότα που έχει συναντήσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Υπάρχει μόνο ένα αξιοσημείωτο σημείο εδώ. Αυτοί οι άνδρες ήταν αντιναύαρχοι. Είναι περίεργο αν ο ελληνικός στρατός βρίσκεται στα χέρια τέτοιων αστείων ανδρών», ανέφερε.

Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανέφερε: «Ήρθε στην Κωνσταντινούπολη και είπε: "Ας λύσουμε τα προβλήματά μας ως δύο χώρες". Στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ και πήρε θέση ενάντια στην Τουρκία. Αυτή είναι μια ύπουλη στάση».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΗΦ.