Τοπικά

Για πιο καθαρή Λεμεσό! Δήμος και εθελοντικές οργανώσεις ενώνουν δυνάμεις

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συζήτησε με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την καθαριότητα, τη θεσμοθέτηση τρόπων συνεργασίας, με στόχο ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα καθαριότητας της πόλης

Μια καθαρή και πράσινη πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι ότι ζητά κάθε δημότης. Ο Δήμος Λεμεσού με στόχο τη δημιουργία μιας πόλης πρότυπο, με ακόμα πιο καθαρούς δρόμους, πάρκα και γειτονιές, έθεσε τις βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τη συνάντηση Eco-Hub, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεμεσού και το City Friends Club, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συζήτησε με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την καθαριότητα, τη θεσμοθέτηση τρόπων συνεργασίας, με στόχο ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα καθαριότητας της πόλης.

Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν με προθυμία πολλές εθελοντικές οργανώσεις, με στόχο να επιτευχθεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών, των εθελοντών και όλων των δημοτών.

Για πιο καθαρή Λεμεσό! Δήμος και εθελοντικές οργανώσεις ενώνουν δυνάμεις2.jpg

«Τα προβλήματα δεν είναι μονοδιάστατα. Κατατέθηκαν δεκάδες εισηγήσεις, παραγωγικές και εποικοδομητικές. Αποφασίσαμε ότι προχωρούμε. Όλες οι εισηγήσεις θα τύχουν επεξεργασίας. Όσες είναι άμεσα εφαρμόσιμες θα εφαρμοστούν και όσες χρήζουν επεξεργασίας θα μελετηθούν για να εφαρμοστούν το συντομότερο» είπε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι στόχος είναι κάθε μέρα που περνά να γίνεται η Λεμεσός ομορφότερη.

Από πλευράς του Δήμου Λεμεσού κατατέθηκε σειρά εισηγήσεων στα πλαίσια λειτουργίας του δικτύου συνεργασίας. Μεταξύ αυτών ο εντοπισμός των περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα, ο προγραμματισμός εκστρατειών καθαριότητας σε εβδομαδιαία βάση ανά περιοχή και φυσικά ο προγραμματισμός κοινών εκστρατειών για ενημέρωση του κοινού.

Οι εθελοντικές οργανώσεις κατέθεσαν τις δικές τους εισηγήσεις για την καθαριότητα και το περιβάλλον. Μεταξύ αυτών η εισαγωγή του συστήματος «pay as you throw», η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, η απαγόρευση χρήσης την περίοδο του καρναβαλιού των δοχείων ψεκασμού και η δημιουργία γόνιμου περιβάλλοντος για χρησιμοποίηση ηλεκτρικών ποδηλάτων, όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της οργάνωσης City Friends Club Μάριο Πολυμνίου.

Ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει ότι μέσω της εφαρμογής «Δημότης Λεμεσού» ο κάθε ένας έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για προβλήματα που εντοπίζει, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην κοινή προσπάθεια για πιο καθαρή πόλη.