Παραπολιτικά

Όλοι στο Προεδρικό

Σιγά-σιγά το Προεδρικό Μέγαρο αρχίζει να παίρνει τη μορφή του... Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, στη βάση της γνωστής κυπριακής ρήσης «κουτσοί, στραβοί στον Άην Παντελεήμοναν». Μόλις προκύψει κάποιο σοβαρό και περίπλοκο πρόβλημα, όλοι σπεύδουν στον Λόφο για να τους το λύσει ο... Άης Νίκαρος. Η τελευταία παρέμβασή του έγινε για το πονεμένο θέμα με τις κάμερες τροχαίας, που βγάζουν μεν φωτογραφίες, αλλά αυτές δεν πάνε στους... ποζάροντες οδηγούς.

Προηγουμένως είχαν πάει Προεδρικό τα χαλλούμια, τα προβλήματα του ΓεΣΥ, η πρόληψη των πυρκαγιών, ο Ακάμας, η αγορά ενέργειας, τα εργοστάσια ασφάλτου και ένα σωρό άλλα ακανθώδη, στα οποία ο... Άης Νίκαρος προσπάθησε να κάνει τα... «θαύματά» του.

Είναι λογικό ο Πρόεδρος, ο οποίος διανύει τους τελευταίους μήνες της δεκαετούς θητείας του, να έχει στο μυαλό του και την υστεροφημία του, αλλά ας αφήσει και κανένα πρόβλημα για τους υπουργούς. Εν πάση περιπτώσει, ο Πρόεδρος θέλει να φύγει αφήνοντας την εντύπωση του ηγέτη που επιδιώκει να επιλύει τα προβλήματα και όχι να τα αφήνει κάτω από το χαλί του Προεδρικού, για να... κουτσουφλά πάνω ο διάδοχός του.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης πρωτοεξελέγη το 2013 με σύνθημα «Η κρίση θέλει ηγέτη». Από τότε, βέβαια, μέχρι σήμερα ο Ύψιστος δεν... εφείσθη κρίσεων για να τις αποστέλνει στον... Άην Νίκαρον. Και μάλιστα όχι απλές κρίσεις. Τις μεγαλύτερες δυνατές! Στην αρχή είχε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Κι εκεί που αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πόδια μας, ήρθε η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση, εκείνη του κορωνοϊού. Στο Κυπριακό, είχε να χειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση από την εισβολή, με την επικείμενη απώλεια και της Αμμοχώστου.

Για να μην πούμε και για τη μεγαλύτερη κρίση διεθνούς ρεζιλέματος, με την υπόθεση των «χρυσών» διαβατηρίων. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ήρθε και η καταστροφικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή Αρακαπά. Και τελευταία επέλασε η φοβερή κρίση της Ουκρανίας!

Υπομονήν, Πρόεδρε! Οχτώ (μήνες) τζιαι πόψε!

ΜΠΟΞΕΡ