Υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου της ΚΔ: Ποιες οι θέσεις σας για την Ασφάλεια και Άμυνα;

εθνική φρουρά 2.jpg

Είμαστε πολίτες που ανησυχούμε για την ασφάλεια και άμυνα της Κύπρου και συντάξαμε το παρόν, επειδή οι υποψήφιοι δεν έδωσαν επαρκή στοιχεία για τις θέσεις τους στο μείζον εθνικό μας θέμα και ιδιαίτερα για το κεφάλαιο της ασφάλειας στη λύση που υποστηρίζουν για το Κυπριακό, καθώς και για την άμυνα της Κ.Δ., που θα έπρεπε να κυριαρχούν στην προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, είναι η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Ενισχύει με επιθετικά οπλικά συστήματα τις κατοχικές δυνάμεις, διεκδικεί παράνομα μεγάλο τμήμα τής ΑΟΖ της Κ.Δ., άρχισε εποικισμό της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου, προγραμματίζει την κατασκευή αεροναυτικής βάσης στο Λευκόνοικο-Μπογάζι και προωθεί μουσουλμάνους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές για τη δημογραφική αλλοίωσή τους. Τελικός στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου.

Το εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό, που είναι θέμα εισβολής, κατοχής, εποικισμού, εθνοκάθαρσης, ακολούθησε λανθασμένη πορεία και, με ευθύνη των δικών μας κυβερνήσεων, μετατράπηκε σε δικοινοτική διαφορά με την υιοθέτηση λύσης ΔΔΟ, η οποία επιβλήθηκε από την Τουρκία και τη Βρετανία προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων (νομιμοποίηση κατοχής, διαιώνιση παραμονής Βρετανικών Βάσεων) και με εισήγηση της Βρετανίας συμπεριλήφθηκε και στο ψήφισμα του Σ. Α. /ΟΗΕ 649/1990.

Σήμερα η Τουρκία μετακινήθηκε από τη συγκεκαλυμμένη μορφή ομοσπονδίας δύο κρατών (Δ.Δ.Ο.), στην υποστήριξη συνομοσπονδίας δύο κρατών, που εξυπηρετεί καλύτερα τον στόχο της για έλεγχο όλης της Κύπρου. Είναι τραγικό και συνάμα ανεπίτρεπτο, παρά τη θέληση και την αποφασιστικότητα του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος απέρριψε με τη συντριπτική πλειοψηφία τού 76,8% το Σχέδιο Ανάν, που ήταν λύση Δ.Δ.Ο., να καλλιεργούνται ολέθριες ψευδαισθήσεις ότι η Δ.Δ.Ο. δεν είναι το Σχέδιο Ανάν. Θυμόμαστε τη ρήση που επικράτησε στην Κύπρο τότε από τους μεσολαβητές του ΟΗΕ, «ένα σχέδιο από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους», που τελικά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Αγγλίας και της Τουρκίας, γι’ αυτό και απορρίφθηκε. Δεν εξασφάλιζε συνθήκες ασφάλειας για τους Έλληνες της Κύπρου, γινόταν κατάλυση της Κ.Δ. και η Τουρκία θα αποκτούσε τον έλεγχο όλης της νήσου.

Κύριοι Υποψήφιοι, η Τουρκία, διά της ισχύος της, υλοποιεί την επεκτατική της πολιτική, μεγεθύνεται η τουρκική απειλή και εμείς, αντί να ισχυροποιούμε την άμυνα, δυστυχώς ακούγονται φωνές όπως «η στρατιωτική αδυναμία μας είναι η δύναμη μας». Τα τελευταία 18 χρόνια (από εμφανίσεως του