Ειδήσεις

Μεσίστιες οι σημαίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Απεβίωσε ο 1ος Πρύτανης του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος

Η Κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του Καθηγητή Μιλτιάδη Χαχολιάδη. Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις της στο Sigmalive η Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δόξα Κωμοδρόμου, ο εκλιπών συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την αυτονόμηση του Οργανισμού το 1995. Από τότε μέχρι και σήμερα βοήθησε την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα σε πολλούς τομείς, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία του για καλυτέρευση και αναβάθμιση της Παιδείας και βελτίωση των συνθηκών στο εκπαιδευτικό κλίμα και όχι μόνο.

Ο Μιλτιάδης Χαχολιάδης γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Όμοδος. Έκανε βασικές σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών (Πτυχίο Οικονομικών) και μεταπτυχιακές σπουδές στο Massachusetts Institute of Technology (Ph. D. Οικονομικά). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ως επίκουρος καθηγητής και αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών), στο U.C.L.A. (ως Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής), στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (ως Αναπληρωτής Καθηγητής, Ερευνητής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος και Καθηγητής Οικονομικών). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα: Διεθνής Χρηματοοικονομική Θεωρία και Μηχανισμός Προσαρμογής, Διεθνές Εμπόριο και Διεθνής Οικονομική Πολιτική, Μικροοικονομική Θεωρία και Μακροοικονομική Θεωρία. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και κριτικές επισκοπήσεις βιβλίων για οικονομικά θέματα.

Οι σημαίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους. Κατά την Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης που θα πραγματοποιηθεί απόψε ενώπιον της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου, θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.