Συνάντηση πέντε επιτελείων για Debates υποψηφίων Προέδρων

Καλούν όλα τα επιτελεία να συμμετάσχουν σε μελλοντικές συναντήσεις για το θέμα των δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα επιτελεία υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας που συναντήθηκαν χθες με αντικείμενο συζήτησης τη διοργάνωση debates.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η διοργάνωση δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. Τέτοιες συζητήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν».

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των Επιτελείων των Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Γιώργου Κολοκασίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη και Μάριου Ηλιάδη που συμφωνούν με τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων των υποψηφίων προέδρων «είχαμε χθες Τετάρτη μια πρώτη άτυπη συνάντηση κατά την οποία ανταλλάξαμε απόψεις επί του θέματος και συμφωνήσαμε όπως συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο».

Για αυτό το σκοπό, συνεχίζει η ανακοίνωση «καλούμε και τα άλλα Επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού.

Ταυτοχρόνως, καλούμε την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος».