Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin

To διασημότερο κρυπτονόμισμα καταγράφει πτώση κατά 58% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Σε πορεία για το χειρότερο τρίμηνό του εδώ και πάνω από μία δεκαετία βρίσκεται το bitcoin, καθώς οι πιο επιθετικές  αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και αναταραχή που έχει προκληθεί από τις απώλειες κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ δίνουν χτύπημα στο κλίμα.

Διαβάστε επίσης: Πορτογαλία, ο ευρωπαϊκός «παράδεισος» του bitcoin

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η πτώση κατά 58% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του μεγαλύτερου crypto στον κόσμο είναι η υψηλότερη από το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν το Bitcoin ήταν ακόμη στο ξεκίνημά του, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Εκρηκτικές άνοδοι

Στη δεκαετία που μεσολάβησε το Bitcoin σημείωσε εκρηκτικές ανόδους και αντίστοιχες πτώσεις, με την αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να διογκώνεται και να κορυφώνεται στα 3 τρισ. δολάρια, καθώς είδαν μεγαλύτερο αριθμό επενδύσεων και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια ώθησαν την ανάληψη ρίσκου από αρκετούς επενδυτές.

Όμως η τρέχουσα bear market ξεχωρίζει λόγω της υψηλής μόχλευσης, καθώς και του αυξημένου αισθήματος από κεντρικές τράπεζες ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν απειλή για την οικονομική σταθερότητα, την ώρα ετοιμάζονται ρυθμίσεις για την αγορά.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το Bitcoin χάνει 3,6% και βρίσκεται στις 19.370 δολάρια.

Πηγή: OT.gr