Ποίος είναι όντως ο Τρομοκράτης;

ΣΤΥΓΝΑ συμφέροντα από εκείνο το είδος που ευκρινώς αναγνωρίζονται ως προϊόντα και βουλιμικές επιδιώξεις των ανταγωνιζομένων ιμπεριαλισμών και των εκατέρωθεν συμμαχιών τους, επέβαλαν επί δεκαετίες το αναποδογύρισμα και την αντιστροφή της πραγματικής σημασίας των λέξεων και του περιεχομένου των ορισμών. Ξανατίθεται και δεν θα παύσει να τίθεται το ουσιώδες ερώτημα:

ΕΙΝΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ορθός ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατία», ο οποίος έχει αποδοθεί στον αρξάμενο το 1984 ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων της Τουρκίας υπό την καθοδήγηση του ΡΚΚ;

- Ή, μήπως, τρομοκρατικό, χωρίς εισαγωγικά, ήταν από πολύ παλαιότερα και είναι ώς τώρα πράγματι το τουρκικό κράτος;

ΕΠΑΝΗΛΘΕ επικαίρως το ερώτημα. Εξαιτίας του γεγονότος της συντελεσθείσας υποταγής, στη Μαδρίτη 28η Ιουνίου 2022, των κυβερνήσεων Σουηδίας και Φινλανδίας, συναινούντων - συνεργούντων και των λοιπών 29 κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, στους εκβιασμούς που άσκησε η «εκκρεμούσα» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης τουρκική κυβέρνηση. Προκειμένου να άρει το βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην αντιρωσική συμμαχία. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός της απειλούμενης από την Τουρκία Ελλάδος σύρθηκε να υποταχθεί και να υιοθετήσει την τουρκική εκδοχή περί... κουρδικής «τρομοκρατίας»!

ΠΟΙΟΣ είναι, λοιπόν, ο τρομοκράτης; Οι Κούρδοι ή η Τουρκία;

- Γνωστή ήδη από χρόνια η απάντηση όσων έχουν ανάγκη την Τουρκία. Όσων την θωπεύουν, όσων την κατευνάζουν, όσων την γλείφουν, όσων εκλιπαρούν συμβιβασμούς με την Άγκυρα και τα όργανά της. Αποδέχθηκαν ως τουρκόφρονες την τουρκική παραποίηση της αλήθειας, παρ’ ότι ουδέποτε σε οιανδήποτε από αυτές τις χώρες υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «κουρδική τρομοκρατία».

- Και αλληλένδετα: Εξαιτίας αυτής ακριβώς της θωπευτικής τους στάσης προς το τουρκικό κράτος, εκτράφηκε, αναπτύχθηκε, θηριώθηκε, συνεπακόλουθα, αφ’ ενός η καταπίεση, φίμωση και εξόντωση των όποιων τουρκικών δημοκρατικών - προοδευτικών δυνάμεων εντός της χώρας, αφ’ ετέρου, δε, με υπεροψίαν, μέθην και αλαζονεία επικράτησε πλέον και η νεο-οθωμανική επεκτατικότητα της Τουρκίας.

- Και η αυτοπεποίθηση του νεο-σουλτάνου της ότι δύναται να επιβάλλει τη θέλησή του ως υπερδύναμη. Δυνάμενη να απαιτεί συμμόρφωση και του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και πάντων και πασών στις απαιτήσεις της.

ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ εύστοχα τις ιστορικές αλήθειες (όπου, α-ληθή = η μνήμη ενάντια στην λήθη) για όσα αιματηρώς φρικιαστικά, εξοντωτικά και γενοκτονικά, υπέστησαν σφαγιαζόμενοι κι εκτοπιζόμενοι οι λαοί της Μικρασίας και της ευρύτερης περιοχής από τους Οθωμανούς, τους Νεότουρκους, τους Κεμαλιστές και τους Ισλαμιστές, στη σύγχρονη ιστορία, από την αυγή του περασμένου αιώνα ώς τις μέρες μας, λέχθηκε προσφυώς και με ειλικρίνεια ότι: «Η Τουρκία δεν διαθέτει ιστορία, αλλά βαρύτατο ποινικό μητρώο».

- Και ότι, το νυν τουρκικό κράτος θεμελιώθηκε επάνω στα κουφάρια των θυμάτων της γενοκτονίας την οποία υπέστησαν οι αυτόχθονες λαοί που αρνήθηκαν να εκτουρκισθούν. Τις πατρίδες και τα πλούτη των οποίων λεηλάτησε, έκλεψε και ιδιοποιήθηκε ως «πρωταρχική του συσσώρευση» αυτό το κράτος - σφαγέας.

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ όλ’ αυτά από πρώτο χέρι, εξ ιδίων, και οι Κούρδοι. Επειδή αυτωνών οι πλησιέστεροι πρόγονοι χρησιμοποιήθηκαν ως διατεταγμένα εκτελεστικά όργανα των Τούρκων στη διάπραξη των σφαγών, της γενοκτονίας και των εκτοπισμών των άλλων μη μουσουλμανικών λαών της Μικρασίας, Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, προτού υποστούν και οι ίδιοι από τους Τούρκους όμοια και παραπλήσια.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ επανάσταση, με πρώτη τη γνώση απογυμνωμένης αυτής της ιστορικής αλήθειας και τη συνειδητοποίηση των φρικτών διαδρομών του «αγνοούμενου» και κατά καιρούς από άλλους χειραγωγούμενου και αλλοτρίως χρησιμοποιούμενου κουρδικού έθνους, των εμφυλίως κιόλας αλληλοσπαρασσόμενων πατριαρχικών φατριών του στα αποικιοκρατούμενα από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν κουρδικά εδάφη, υπήρξε η θεμελιώδης ταυτοτική προσφορά του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ΡΚΚ, στις τέσσερεις δεκαετίες της εξέλιξής του.

- Καταρρίπτοντας με αντιστασιακό σθένος τις νεο-οθωμανικές και ισλαμικές επιχειρήσεις επιβολής του «ανήκειν» τουρκο-ισλαμικής ενσωμάτωσης που ανέκαθεν μεθόδευε βιαίως το τουρκικό κράτος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ αυτής της επανάστασης ξεπήδησε και το ρωμαλέο Γυναικείο Κουρδικό Κίνημα, το οποίο έχει ήδη προσθέσει στους δικούς του επιστημονικούς ορισμούς και την έννοια του jineoloji. Ο όρος προέρχεται από το jin - που σημαίνει γυναίκα στα κουρδικά - και το logos (λόγος) και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το ΡΚΚ το 2008, όταν ανέπτυσσε την κριτική του στην ανδροκρατούμενη κυριαρχία των κοινωνικών επιστημών.

- ΕΙΚΟΝΕΣ της ισότιμης γενναιότητας των στρατευμένων γυναικών του Κουρδιστάν είδε ο κόσμος στη θριαμβευτικά σθεναρή ένοπλη αντίσταση που υπήρξε στο συριακό Κομπάνι, απέναντι στην εισβολή των μακελάρηδων αποκεφαλιστών τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS). Και πρόκειται για τις κουρδικές αντιστασιακές εκείνες δυνάμεις (συμμάχους μάλιστα επί του πεδίου με τις... ΗΠΑ) του YPG και του κουρδικού γυναικείου ενόπλου κινήματος YPJ, που η Τουρκία απαιτεί να χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατικές - παρακλάδι του ΡΚΚ».

ΠΡΙΝ από τρεις ημέρες, Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, μεταδόθηκε από την υποκύψασα στον Ερντογάν Σουηδία η ακόλουθη είδηση:

«Η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον αποδοκίμασε σήμερα την ενέργεια βουλευτών αριστερού κόμματος που φωτογραφήθηκαν με τη σημαία του PKK, τη στιγμή που η Στοκχόλμη προσπαθεί να πείσει την Τουρκία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. ‘‘Το PKK συγκαταλέγεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όχι μόνο στη Σουηδία αλλά και στην ΕΕ, και το να ποζάρεις με αυτό το είδος σημαίας είναι εντελώς ανάρμοστο’’, δήλωσε η Άντερσον. Σουηδία και Φινλανδία υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη συμφωνία με την Άγκυρα για την άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία. Το κείμενο της συμφωνίας επιβεβαιώνει ότι η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση και ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες δεσμεύονται να μην υποστηρίζουν διάφορες ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί εχθρικές, συμπεριλαμβανομένου του κουρδικού ένοπλου κινήματος YPG στη Συρία. Αναλαμβάνουν επίσης να μελετήσουν «άμεσα και διεξοδικά» τουρκικά αιτήματα έκδοσης ατόμων. Η βουλευτής Λορίνα Ντελγκάδο Βάρας, μία μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν με τις σημαίες, καταδίκασε την υποκρισία της Στοκχόλμης απέναντι στις κουρδικές ομάδες στη Συρία που πολέμησαν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. ‘‘Τώρα γυρίζουν το βλέμμα, για να έρθουν πιο κοντά στον δικτάτορα Ερντογάν. Όλα αυτά για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ’’, έγραψε στο Twitter»...

ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από της Σουηδίας και Φινλανδίας ντροπή, ελληνική οϊμέ ανεπούλωτη ντροπή, προκαλεί η υπενθύμιση της κατάπτυστης υποτέλειας στο τουρκικό τρομοκρατικό κράτος, των Σημίτη - Πάγκαλου, τότε εν Αθήναις κυβερνώντων, που παρέδωσαν το 1999 μέσω Ναϊρόμπι, τον αρχηγό του κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία και στον πρωθυπουργό του Αττίλα 1974 Μπουλέντ Ετζεβίτ...