Έγκλημα

Για €900 «την γρονθοκόπησε ενώ κρατούσε το βρέφος αγκαλιά»

Τετραήμερη κράτηση στον 43χρονο που φέρεται να χτύπησε αλλοδαπή γυναίκα στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης εναντίον άνδρα ηλικίας 43 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά αδικήματα περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλή νόμος του περί πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και δημόσια εξύβριση τα οποία διαπράχθηκαν στις 13 Ιουλίου στην Λάρνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή και αποτροπιασμός – Ξυλοδαρμός γυναίκας στη μέση του δρόμου στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις 13 Ιουλίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία Λάρνακας από γυναίκα 29 ετών αιτήτρια ασύλου, με καταγωγή από το Κονγκό, ότι την περασμένη εβδομάδα αγόρασε στη Λάρνακα από τον ύποπτο ένα όχημα αξίας 900 ευρώ. Η γυναίκα μετέφερε το αυτοκίνητο σε μηχανικό στο Παραλίμνι όπου διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν βρισκόταν σε καλή μηχανική κατάσταση καθότι είχε πολλά μηχανικά προβλήματα.

Στη συνέχεια η παραπονούμενη μετέβη στο σπίτι του υπόπτου στη Λάρνακα, προκειμένου να παραδώσει πίσω το αυτοκίνητο και αυτός να της επιστρέψει τα χρήματα της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η 29χρονη ζήτησε από τον ύποπτο να της επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ, ωστόσο αυτός φέρεται "με ρατσιστικό ύφος, της φώναζε διάφορες εκφράσεις την αγγλική γλώσσα ως προς την εθνοτική της καταγωγή".

Ακολούθως ο ύποπτος, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, φέρεται να βγήκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και να ξεκίνησε να εξυβρίζει μεγαλόφωνα τη γυναίκα στην αγγλική και ελληνική γλώσσα και να την κλώτσησε στην πλάτη δύο φορές και ότι "τη γρονθοκόπησε την ώρα που αυτή κρατούσε στην αγκαλιά της το ανήλικο βρέφος της, ηλικίας μόλις 11 μηνών".

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο εξεταστής της υπόθεσης, κατά τη ώρα της διάπραξης των αδικημάτων, στη σκηνή βρισκόταν ομοεθνής της παραπονούμενης, αυτόπτης μάρτυρας, η οποία κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο από το κινητό της τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ισχυρίζεται ο 43χρονος «νταής» που χτύπησε γυναίκα με το παιδί της

Η αυτόπτης μάρτυρας, λέχθηκε στο δικαστήριο, ανέφερε στην Αστυνομία ότι "άκουσε τον ύποπτο να απειλεί την παραπονούμενη στην αγγλική γλώσσα, πως αν δεν φύγει από το μέρος θα σκοτώσει την ίδια και το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της".

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, όταν ο ύποπτος αντιλήφθηκε πως τον βίντεογραφούσε φέρεται να "άρπαξε ένα σιδερένιο λοστό και να την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει με αποτέλεσμα να τις προκαλέσει φόβο".

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου κυκλοφόρησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο φαίνεται ένα πρόσωπο να επιτίθεται και να κλωτσά στην πλάτη την παραπονούμενη ενώ αυτή κρατάει στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί της.

Σημειώνεται ότι κατά την επιθεώρηση του βίντεο διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι κατά τον χρόνο του συμβάντος, μετέβη στη σκηνή ακόμα ένα πρόσωπο το οποίο προσπαθούσε να απωθήσει τον ύποπτο από το να επιτεθεί στην παραπονούμενη και ο ύποπτος  να επιτίθεται σε άλλο πρόσωπο αφρικανικής καταγωγής, το οποίο συνόδευε την παραπονούμενη και φέρεται να τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Η παραπονούμενη μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ύποπτο μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι γιατρό του ΤΑΕΠ, ο οποίος διαπίστωσε ότι φέρει εκχυμώσεις μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος της.

Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα και γύρω στις 12:15 της Πέμπτης 14 Ιουλίου συνελήφθη στη Λάρνακα και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο ότι υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο και αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθούν τουλάχιστον 12 καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος με τη βοήθεια διερμηνέα αφού πρόκειται για αλλοδαπά πρόσωπα, όπως και από περίοικους, ενώ θα επιθεωρηθούν τουλάχιστον δυο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του 43χρονου και το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για 4 μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ