Παραπολιτικά

48 χρόνια διακοπές η «Αϊσέ»

Η «Αϊσέ» συμπλήρωσε, την περασμένη Τετάρτη, 48 χρόνια διακοπές στην Κύπρο. Και δεν δείχνει καμιά διάθεση να το κουνήσει απ’ εδώ. Το αντίθετο. Εμπλουτίζει τις διακοπές της και με... «κρουαζιέρες» μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με γεωτρύπανα και φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Και φυσικά σχεδιάζει να μείνει για πάντα εδώ. Στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού που επιδιώκει, η τουρκική πλευρά θέλει να αφήσει την «Αϊσέ» μόνιμα στην Κύπρο. Και όχι μόνον να απολαμβάνει τις διακοπές της στον βορρά, αλλά να της παραχωρούμε κι εμείς όλες τις διευκολύνσεις που θα κάνουν τις διακοπές της πιο ευχάριστες. Κάτι σαν διακοπές στη... Χαβάη της Μεσογείου, με τον χαβά της.

Και βεβαίως εμείς οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τα σπίτια και τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα σαν τουρίστες σε διακοπές. Για να μπορούμε να βλέπουμε, ως αξιοθέατο, αυτούς που κάνουν μόνιμες διακοπές στα σπίτια μας. Και να χρηματοδοτούμε κιόλας τις διακοπές της «Αϊσέ», κάνοντας ψώνια στα κατεχόμενα και βάζοντας φθηνή βενζίνη.

Αμ το άλλο; Σαράντα οκτώ τώρα χρόνια που διαρκούν οι διακοπές της «Αϊσέ», σκεφτήκατε πόσες διακοπές έκαναν στην Κύπρο οι διάφοροι... ειδικοί αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί απεσταλμένοι και τα λοιπά; Γιατί, μη μου πείτε. Διακοπές έκαναν (και κάνουν ακόμα, όπως σήμερα ο κύριος Κόλιν Στιούαρτ) στο ηλιόλουστο νησί μας.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι τουρίστες του ΟΗΕ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η «Αϊσέ» έχει διώξει και κρατά μακριά από τα σπίτια τους 200.000 ανθρώπους, έχει σκοτώσει χιλιάδες, έχει προκαλέσει τον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των αγνοουμένων, έχει κουβαλήσει από την Τουρκία εκατοντάδες χιλιάδες συγγενείς της, επιβάλλει με κάθε τρόπο τη θέλησή της στους Τουρκοκύπριους και τώρα τοποθετεί την ξαπλώστρα των διακοπών της και στα Βαρώσια.

Στο μεταξύ, και η αδερφή της «Αϊσέ» προγραμματίζει τις δικές της διακοπές. Ετοιμάζει βαλίτσες για τα ελληνικά νησιά...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ