Παραπολιτικά

Και τώρα το «κούρεμα»... του ΓεΣΥ

Μετά την αποτυχία του να τηρήσει την πρώτη δέσμευσή του, το 2013, ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να υποβληθεί η Κύπρος σε κούρεμα καταθέσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέτυχε να τηρήσει ακόμα μια δέσμευσή του, τη φορά αυτή ότι δεν θα δεχθεί ποτέ «κούρεμα» του ΓεΣΥ, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ως το μεγαλύτερο λαϊκό επίτευγμα της προεδρίας του (και όχι άδικα). Το «κούρεμα» του ΓεΣΥ, βεβαίως, δεν θα το κάνει ο ίδιος, αφού το ψαλίδι το έδωσε στον πρόεδρο των ιδιωτών ιατρών, Πέτρο Αγαθαγγέλου, τον οποίο διόρισε στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης θα είναι ο ηθικός αυτουργός σε περίπτωση που όντως ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναλάβει κάποια πρωτοβουλία να κόψει... μερικές μπούκλες από την μακριά κόμη του ΓεΣΥ (μονοασφαλιστικό), η οποία, όπως και στην περίπτωση του βιβλικού Σαμψών, είναι η πηγή της δύναμής του.

Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη απορία είναι για ποιο λόγο ο Πρόεδρος, γνωρίζοντας ότι θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων, επέλεξε να διορίσει τον κ. Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, χωρίς (αυτήν τη φορά) να του έχει βάλει κανένας το πιστόλι (ή έστω το... χειρουργικό νυστέρι) στον κρόταφο.

Και μάλιστα όταν ο ίδιος, μόλις πρόσφατα, δήλωνε ότι δεν θα γινόταν «παιδοκτόνος», βάζοντας εχθρούς του ΓεΣΥ στο ΔΣ του ΟΑΥ. Τελικά, έβαλε εντός των τειχών εχθρούς του ΓεΣΥ και, αν σε κάποια στιγμή υπάρξει «παιδοκτονία», θα ξέρουμε σε ποια «Ρούλα Πισπιρίγγου» να ρίξουμε τις ευθύνες.

Μπορεί να είναι αγαθές και... αγγελικές οι προθέσεις του κ. Αγαθαγγέλου, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει και μια έντονη καχυποψία γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο διορισμό, λόγω της εχθρικής στάσης που τηρούσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ έναντι του ΓεΣΥ, ενώ υφίσταται και εμφανής σύγκρουση συμφέροντος.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, γνωστός για τις εύστοχες και καυστικές παρεμβάσεις του, διερωτήθηκε για τον διορισμό Αγαθαγγέλου: «Γιατί να μπει η αλεπού στο κοτέτσι»;

Να σας απαντήσω εγώ, κύριε Παμπορίδη μου. Ο Πρόεδρος θεωρεί ότι έβαλε την αλεπού στο κοτέτσι, για να... «γλέπει τες όρνιθες» (κατά την κυπριακή παροιμία). Και θέλει να τον πιστέψουμε...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ