Φωτορεπορτάζ

Αγαπητοί εργάτες...

Το θέμα είναι, πέραν από τους νόμους και τους κανονισμούς να προσέχουν και οι ίδιοι οι εργάτες τους εαυτούς τους...

Αγαπητοί εργάτες



Τη βδομάδα που μας πέρασε, στην Ισπανία πέθαναν δύο εργάτες από θερμοπληξία, εν ώρα εργασίας.

Και στη Γαλλία... Δώδεκα συνάδελφοί σας έχασαν τη ζωή τους το 2020 για αιτίες που σχετίζονται με τον καύσωνα.

Το συνδικαλιστικό αίτημα για περιορισμό εργασίας σε συνθήκες καύσωνα, σε αρκετές χώρες της ΕΕ έχει πάρει σάρκα και οστά: Στο Βέλγιο για παράδειγμα υπάρχει το όριο των 22° Κελσίου, στην Ουγγαρία 27° ενώ στη Σλοβενία 28° Κελσίου.

Σήμερα Δευτέρα 25.7.2022, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων ζητεί να υιοθετηθεί νόμος σε όλη την Ευρώπη, που θα θέτει όριο θερμοκρασίας για την εργασία σε εξωτερικούς χώρους.

Αγαπητοί εργάτες, πέραν από τις όποιες προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας, το θέμα είναι και εσείς οι ίδιοι και προφανώς οι εργοδότες, να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για «ιδιότροπους» νόμους ή για κανονισμούς που του επιβάλλουν «κάποιοι αθκιασεροί από τα γραφεία τους».

Αγαπητοί εργάτες, η εμπειρία σας δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το να λαμβάνετε μέτρα ασφαλείας δεν είναι ούτε χασμομέρια ούτε «τυπηκούρες»...

viber_image_2022-07-24_10-13-23-724.jpg

Ειδικά όταν η θερμοκρασίες φτάνουν τους 40°, η σκέψη δεν λειτουργεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις και άρα το λάθος, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει. Εκεί χρειάζεται διπλή προσοχή και τήρηση των υποδείξεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες...

Εξάλλου, πάντα υπάρχουν κάποιοι που σας περιμένουν να σχολάσετε και να πάτε σπίτι...

Προσέχετε. Ειδικά τώρα σε συνθήκες καύσωνα.

Πάνω απ' όλα η ασφάλεια.

viber_image_2022-07-24_10-12-58-449.jpg