Παραπολιτικά

«Σκυλοφάγωμα» στο Συντηρητικό Κόμμα

Στα πενήντα τόσα χρόνια που ζω στο Λονδίνο, δεν θυμάμαι να υπήρξε τέτοια άγρια πολεμική, σε εκλογικές περιόδους, με τόσο προσωπικές αχαρακτήριστες επιθέσεις και όλα τα μαχαίρια έξω, ο ένας Συντηρητικός εναντίον του άλλου αντίπαλου Συντηρητικού.

Μετά από την διαδικασία που ορίζει η Συντηρητική Επιτροπή 1922, όπου οι βουλευτές είχαν να εκλέξουν δύο σε τελική φάση από οκτώ υποψηφίους, για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, φθάσαμε οι δύο που απέμειναν να διεκδικούν την θέση να είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak και η νυν Υπουργός Εξωτερικών Liz Truss. Και σύμφωνα πάλι με την διαδικασία, να έχουν να αποφασίσουν τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος (160,000 συν) κατά την περίοδο του Αυγούστου. Την απόφαση θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής 1922 στις 4 Σεπτεμβρίου και ο ηγέτης/τιδα θα αναλάβει την πρωθυπουργία στις 5 Σεπτεμβρίου 2022. (Για τα επόμενα δύο χρόνια, αν δεν προκύψει εν τω μεταξύ οτιδήποτε άλλο που μπορεί να προκαλέσει εκλογές νωρίτερα).

Σύμφωνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο της «Γκάρντιαν», το «σκυλοφάγωμα» θα συνεχιστεί μεταξύ τους, στην πάλη τους να κερδίσουν την ψήφο των Συντηρητικών ψηφοφόρων...

Φανούλα Αργυρού