Τουρισμός

Minthis: Ένα μοναδικό δώρο της φύσης

Αυτό το νέο και µοναδικό στο είδος του θέρετρο φιλοξενεί στις εκτάσεις του ένα επαγγελµατικό γήπεδο γκολφ, ένα σύγχρονο Clubhouse µε εστιατόριο, boutique σουίτες και επαύλεις διακοπών µε υπηρεσίες ξενοδοχειακού στυλ

Tο τοπίο στο Minthis ξεδιπλώνεται αρµονικά σαν ένα όµορφα τυλιγµένο δώρο της φύσης, σε µια έκταση 5 εκατοµµυρίων τετραγωνικών µέτρων, µεταξύ Πάφου και Λεµεσού. Περιβάλλεται από πράσινο, αιωνόβιες ελιές, αµπέλια και την ηρεµία µιας άλλης εποχής.

Αυτό το νέο και µοναδικό στο είδος του θέρετρο φιλοξενεί στις εκτάσεις του ένα επαγγελµατικό γήπεδο γκολφ, ένα σύγχρονο Clubhouse µε εστιατόριο, boutique σουίτες και επαύλεις διακοπών µε υπηρεσίες ξενοδοχειακού στυλ. Τα µονοπάτια στη φύση, τα µονοπάτια για ορεινή ποδηλασία, η ιππασία, το τένις είναι µερικές από τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται, καθώς ο οργανικός κήπος/φάρµα, τα τέσσερα αθλητικά γήπεδα και το πάρκο δραστηριοτήτων για τα παιδιά δηµιουργούν ένα ονειρικό περιβάλλον.

Παράλληλα, αναµένεται µε ενθουσιασµό να ανοίξει τις πύλες του τον Αύγουστο του 2022, το υπερσύγχρονο Spa 2.700 τετραγωνικών µέτρων και τον Σεπτέµβριο 2022, η Πλατεία, που θα προσφέρει επιλογές τόσο για φαγητό, όσο και για ψώνια και κοινωνικές δραστηριότητες.

Εκεί που η ιστορία και η σύγχρονη αρχιτεκτονική συναντούν τη φύση!

Το Μοναστήρι του Σταυρού Της Μίνθης, του 12ου αιώνα, αποτελεί ένα από τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της επαρχίας Πάφου και ένα από τα πολλά αρχαία εκκλησάκια-µοναστήρια που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στην Κύπρο.

Το όνοµα του µοναστηριού χρονολογείται από τον καιρό της Φραγκοκρατίας.

Οι Φράγκοι µοναχοί που εγκαταστάθηκαν στο µοναστήρι έδιωξαν τους Έλληνες µοναχούς, οι οποίοι, φεύγοντας, πήραν µαζί τους τον µεγάλο σταυρό της εκκλησίας, τον οποίο και έκρυψαν στους θάµνους µέντας. Οι Φράγκοι µοναχοί, αφού κατά λάθος βρήκαν τον σταυρό, τον µετέφεραν πίσω στο µοναστήρι και τον τοποθέτησαν στο ίδιο σηµείο όπου βρισκόταν προηγουµένως.

Στα γαλλικά η µέντα ονοµάζεται «Μίνθη» και έτσι οι Φράγκοι µοναχοί ονόµασαν το µοναστήρι Τίµιος Σταυρός της Μίνθης.

SM_MINTHIS VILLAGE_12_SQUARE DUSK_WB copy.jpg


Στην αγκαλιά της φύσης!

Το MINTHIS εµπίπτει στο Natura 2000 και αποτελεί προστατευόµενη περιοχή. Η εκπληκτική του θέση ενισχύεται µε µια πολύ καλά εστιασµένη στρατηγική που σχεδιάστηκε µε στόχο να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που εµπλουτίζουν και ενισχύουν το περιβάλλον και τη µακροπρόθεσµη βιωσιµότητα του θερέτρου.

Το γήπεδο 18 οπών, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον διάσηµο αρχιτέκτονα γκολφ, Donald Steel το 1994, ήταν το πρώτο του είδους του στην Κύπρο. Σήµερα προσελκύει επαγγελµατίες παίκτες γκολφ απ’ όλον τον κόσµο που χαίρονται να απολαµβάνουν το παιχνίδι τους σε µια ξεχωριστή διαδροµή σε ένα µοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η Ακαδηµία Γκολφ προσφέρει µαθήµατα σε ενήλικες και παιδιά που είτε επιθυµούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους είτε να αρχίσουν να ενσωµατώνονται σε αυτό το απαιτητικό άθληµα.

“Η µία φάση ανάπτυξης θα διαδεχθεί την άλλη και δεν θα σταµατήσουµε µέχρι την ολοκλήρωση αυτού του πρωτοποριακού έργου. Το όραµα για το Minthis, το οποίο υλοποιείται, είναι πολυδιάστατο και πολυσχιδές, καθώς εστιάζει γενικά να προσελκύσει πελάτες υψηλού βιοτικού επιπέδου”, τόνισε πρόσφατα ο Ιδρυτής και ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Pafilia κ. Ηλίας Ηλιάδης.

Το θέρετρο

Οι σουίτες στο Minthis δεν φέρουν µαζί τους το τυπικό «ξενοδοχειακό» περιβάλλον. Η ουσιαστική φιλοσοφία διαµονής των καλεσµένων έχει να κάνει µε την παροχή µιας πιο αυθεντικής, ουσιαστικής και προσωπικής εµπειρίας. Αρµονικά τοποθετηµένες στην πλαγιά του λόφου και εργονοµικά σχεδιασµένες, τόσο για χώρο όσο και για ιδιωτικότητα, οι πολυτελείς σουίτες ενός και δύο υπνοδωµατίων είναι ιδανικές τόσο για ζευγάρια κάθε ηλικίας, όσο και για οικογένειες, οµάδες γκολφ και όσους θέλουν να χαθούν στη µαγεία και στην ηρεµία της φύσης. Με θέα τα βουνά του Τρόοδους ή το καταπράσινο του γηπέδου γκολφ του θερέτρου, κάθε σουίτα διαθέτει ιδιωτική βεράντα ή µικρή αυλή/κήπο.

SM_MINTHIS VILLAGE_02_WELLNESS_WB V2 copy.jpg

Προσεγμένη φιλοξενία

Απολαύστε τη διάσηµη κυπριακή φιλοξενία που εµπλουτίζεται από άριστες υπηρεσίες κατά τη διαµονή σας στο Minthis, ένα εξαιρετικό πρωινό, brunch, υπηρεσίες housekeeping, 24ωρη υπηρεσία concierge, περιποιήσεις µασάζ στο δωµάτιο, υπηρεσίες δωµατίου και πρόσβαση στην εκπληκτική κοινόχρηστη πισίνα µε θέα στο γήπεδο του γκολφ και στο µοναστήρι.

Ενήλικες και παιδιά µπορούν να απολαύσουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως µαθήµατα τέχνης στην αυλή της Μονής, πεζοπορία στα µονοπάτια της φύσης ή µαθήµατα γκολφ στην Ακαδηµία. Το υπαίθριο γυµναστήριο και η παιδική χαρά προσφέρονται για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση, όπως και µοναδική εξερεύνηση στην ύπαιθρο. Επιπλέον, τοπικές εκδροµές έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε οι πελάτες να απολαύσουν µια πραγµατικά αυθεντική κυπριακή εµπειρία.

Αισθήσεων Αφύπνισις!

Το Minthis είναι βαθιά συνδεδεµένο µε τη φύση και το νεοσύστατο Spa ενισχύει το θέρετρο µε ένα µοναδικό κτήριο που αναδύεται από το έδαφος, µοιάζοντας σαν να είναι δηµιούργηµα της ίδιας της φύσης. Οι εγκαταστάσεις του Spa προσφέρουν ένα ταξίδι ανακάλυψης και αφύπνισης των αισθήσεων σε χώρους ειδικά σχεδιασµένους µε βάση τον σεβασµό της ιδιωτικότητας και του προσωπικού χρόνου.

Η φιλοσοφία της ευεξίας στο Minthis είναι εµπνευσµένη από την πλούσια ιστορία της χρήσης βοτάνων που βρίσκονται σε αφθονία στην περιοχή σε συνδυασµό µε αρχαίες ιατρικές πρακτικές. Οι εξατοµικευµένες θεραπείες ενσωµατώνουν µοναδικά αφεψήµατα γηγενών βοτάνων όπως ρίγανη, φασκόµηλο, χαµοµήλι και µέντα για αναζωογόνηση, καταπράυνση και ηρεµία, που καλλιεργούνται επί τόπου στους κήπους και στις αυλές µας.

Το Minthis Spa, το οποίο αναµένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Αυγούστου 2022, ξεχωρίζει για την πρωτοποριακά σχεδιασµένη αισθητηριακή αυλή, την εσωτερική πισίνα 25 µέτρων, το υδροµασάζ, τις θερµικές σουίτες, τη σάουνα και τα ατµόλουτρα, ενώ υπάρχει αίθουσα διαλογισµού προσφέροντας την απόλυτη χαλάρωση, µε την πανοραµική θέα των βουνών του Τροόδους.

«Η Πλατεία»

Τον Σεπτέµβριο του 2022, «Η Πλατεία» θα είναι η καρδιά της κοινωνικής ζωής, της δικτύωσης και της απόλαυσης του θερέτρου, καθώς θα διαθέτει lounge εστιατόριο, µπαρ, κάβα κρασιών και καταστήµατα που θα φιλοξενούν γνωστούς σχεδιαστές, ένα home concept store, και µια γκαλερί τέχνης. Παράλληλα, το αµφιθέατρο των 200 θέσεων θα µπορεί να προσφέρει µοναδικές πολιτιστικές βραδιές µε µουσικές και θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Πλούσια Συλλογή Ακινήτων

Η µοναδικότητα του MINTHIS ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και όχι µόνο. Το έργο διαθέτει ένα ξεχωριστό στυλ, που περιλαµβάνει πολυτελείς σουίτες 2 υπνοδωµατίων, βίλες 2-3 υπνοδωµατίων και κατοικίες που έχουν σχεδιαστεί σύµφωνα µε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Η χρονική συγκυρία είναι ιδανική για να επενδύσει κάποιος στο θέρετρο και ιδιαίτερα στις πολυτελείς επαύλεις, κατοικίες, και σουίτες. Κάτι τέτοιο θεωρείται µια ασφαλής επένδυση που µπορεί να εξασφαλίσει επανεκτίµηση του ακινήτου και να αποφέρει κέρδη σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Οι τιµές ενδεικτικά ξεκινούν από €783.000.

«Ο χρόνος που χρησιµοποιείται µε σύνεση, είναι ο χρόνος που επενδύεται καλά», είπε κάποτε κάποιος και αυτή η φιλοσοφία είναι που ισχύει για το Minthis.

1M_MINTHIS_Logotype_CS6 graphite-01.png

Για περισσότερες πληροφορίες,

µη διστάσετε να µας επισκεφτείτε ή για να µάθετε περισσότερα

στον ιστότοπό µας στη διεύθυνση:

www.minthisresort.com

| + 357 26 842 000