Έγκλημα

Θέλει να φύγει η Αριστοτέλους - Ζητά να τελειώσει ο Αιμιλιανίδης και μετά ανακριτές

Ζητούν να μετακινηθούν από τις Κεντρικές Φυλακές, μετά την ολοκλήρωση και των δύο ερευνών, ανεξαρτήτως των συμπερασμάτων η Άννα Αριστοτέλους και η Αθηνά Δημητρίου

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, μέσω δικηγόρων παίρνει θέση για τον διορισμό ποινικών ανακριτών που θα διερευνήσουν τα όσα τραγικά συμβαίνουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω των δικηγόρων που την εκπροσωπούν, ζητείται όπως οι Ποινικοί Ανακριτές προβούν στις έρευνες για τις οποίες έχουν λάβει εντολή από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, με το πέρας της εν εξελίξει έρευνας του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Υπενθυμίζεται πως η ποινική έρευνα που διεξάγει ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αφορά την προ ενός περίπου μηνός καταγγελία της κυρίας Αριστοτέλους για «ανώτατο αξιωματικό που ζητούσε από βαρυποινίτη βίντεο από την προσωπική της ζωή προκειμένου να την πλήξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινικοί Ανακριτές στις φυλακές μετά τις αποκαλύψεις του Σίγμα

Χθες ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, μετά και το δεύτερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ για εμπόριο ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς, οργάνωση εγκληματικών ενεργειών κ.α. μέσα στις κεντρικές φυλακές, διόρισε ποινικούς ανακριτές για να ερευνήσουν τα όσα αποκαλύφθηκαν από τις «Τομές στα Γεγονότα».



Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση των Δικηγόρων της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου:

Εκπροσωπώντας τις πελάτιδες μας Άννα Αριστοτέλους Διευθύντρια Φυλακών και Αθηνά Δημητρίου Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών, κρίνουμε ορθό να σημειώσουμε  ότι, κατά την άποψη μας, η διεξαγωγή νέας ποινικής έρευνας ύστερα από απόφαση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, με το διορισμό των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική έρευνα που διενεργείται από τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, θα ήταν ορθότερο να γίνει  μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο διορισμός ποινικών ανακριτών για διερεύνηση ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων στις Φυλακές στη βάση των ισχυρισμών που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και την επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με την οποία οι πελάτιδες  μας  είχαν συνάντηση προχθές, δυνατό να δημιουργήσει προβλήματα στη διερεύνηση, την επάρκεια και αντικειμενικότητα της υπό εξέλιξη έρευνας. Το ίδιο μαρτυρικό υλικό που θα διερευνηθεί στη νέα έρευνα απασχολεί ήδη την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα   οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ του Σίγμα αφορούν μέρος του μαρτυρικού υλικού στο οποίο βασίστηκαν οι καταγγελίες των πελάτιδων μας το οποίο οι ίδιες  παρέδωσαν στον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή και το οποίο αφορά την επικοινωνία του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας Μιχάλη  Κατσουνωτού και του βαρυποινίτη, ο οποίος φέρεται να στρατολογήθηκε από τον ανώτερο αξιωματικό συνωμοτώντας μαζί του για την εξασφάλιση βίντεο και άλλου υλικού  με σκοπό να πλήξουν τη Διεύθυνση των Φυλακών.

Οι πελάτιδες μας τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν αναλώσει το άπαν των δυνάμεων τους για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στις Κεντρικές  Φυλακές οι οποίες κάθ’ ομολογία  παρουσιάζονται  διεθνώς ως σωφρονιστικό μοντέλο για το πως πρέπει να λειτουργούν οι φυλακές της κάθε χώρας, μειώνοντας μάλιστα το ποσοστό υποτροπής από 50% που ήταν προηγουμένως σε 15% . Οι πελάτιδες μας θεωρούν ότι  έχει αρχίσει η αποδόμηση τους ως Διεύθυνσης των Φυλακών επειδή « τόλμησαν» να υποβάλουν καταγγελία εναντίον ενός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας κάτι το οποίο για λόγους αρχής δεν μπορούν να αποδεκτούν.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και επειδή οι πελάτιδες μας θεωρούν ότι τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και τα οποία οδήγησαν στο διορισμό των τεσσάρων ποινικών ανακριτών δεν είναι τυχαία αλλά έχουν άμεση σχέση  με την καταγγελία στην οποία έχουν προβεί για πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας οι  πελάτιδες μας, για λόγους καθαρά ανθρώπινης αξιοπρέπειας,  έχουν οριστικά αποφασίσει, όπως ζητήσουν να  μετακινηθούν από τις Κεντρικές Φυλακές, μετά την ολοκλήρωση και των δύο ερευνών, ανεξαρτήτως των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από αυτές. Η Διευθύντρια Φυλακών δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο υποβολής  παραίτησης της από τη δημόσια υπηρεσία.