Ένας νέος Marcos στις Φιλιππίνες

Ferdinand Marcos Junior.jpg

Τον Μάιο έγιναν προεδρικές εκλογές στις Φιλιππίνες πολύ αναμενόμενες. Πέραν των 50 εκατομμυρίων Φιλιππινέζων ψήφισαν σ’ αυτές τις εκλογές. Το ενδιαφέρον ήταν ότι υποψήφιος ήταν ο Ferdinand Marcos Junior, ο οποίος είναι ο μοναδικός υιός του πρώην δικτάτορα της χώρας, που έχασε την εξουσία πριν από περισσότερα από 35 χρόνια. Ο πρώτος Marcos ανετράπη από τον λαό μέσα σε μια ταραχώδη κατάσταση.

Στις τελευταίες όμως εκλογές το φαβορί ήταν από την αρχή ο υιός του Marcos, ο οποίος πήρε την εξουσία με μεγάλη πλειοψηφία έχοντας ως αντιπρόεδρο τη θυγατέρα του πρώην Προέδρου Rodrigo Duterte, Sara Duterte, που εξελέγη επίσης.

Οι Φιλιππίνες είναι μια μεγάλη χώρα γνωστή στον τόπο μας λόγω των χιλιάδων Φιλιππινέζων που εργάζονται κοντά μας. Είναι κάτω από την επίδραση των ΗΠΑ και βεβαίως λόγω και της γειτονίας επηρεάζεται και από την Κίνα.

Το πρόβλημα με τις Φιλιππίνες ήταν και είναι το θέμα της διαφθοράς. Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα καταπολεμήσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα της. Αν αυτό γίνει, οι Φιλιππίνες έχουν λαμπρό μέλλον αφού η ίδια η χώρα είναι πλούσια σε αγαθά.

Ήδη η νέα κυβέρνηση άρχισε δουλειά.