Παιδεία

ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ επαναφέρουν την ανάγκη εγκατάστασης κλιματιστικών στις τάξεις

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν την ανάγκη δημιουργίας νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και λήψης αποφάσεων για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καταθέτουν για άλλη μια φορά τη θέση τους για άμεση δημιουργία νέων Οργανικών Θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, "ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών, που καταγράφεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, με τα κυριότερα να αφορούν την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει τον διορισμό με σύμβαση για πολλά χρονιά".

Προσθέτουν πως "σημαντική παράμετρος αποτελεί το ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς ουσιαστικά να προκύψει επιπρόσθετο οικονομικό κόστος για την Πολιτεία. Ως εκ τούτου, καλούμε το ΥΠΑΝ, το οποία αντικρύζει το θέμα θετικά, όπως προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιφέρουν λύση στο εν λόγω πρόβλημα".

Επιπλέον, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επαναφέρουν την ανάγκη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Όπως αναφέρουν "παρόλες τις εξαγγελίες του ΥΠΑΝ, που επαναλήφθηκαν για μία ακόμα φορά με σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Ιούνιο, δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως, ώστε το εν λόγω πλάνο να υλοποιηθεί". Σε μια χώρα, συνεχίζουν, "που οι θερμοκρασίες κάθε χρόνο αυξάνονται, σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασία που υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα, επιβάλλεται όπως οι σχεδιασμοί από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, προχωρήσει τάχιστα και χωρίς άλλη καθυστέρηση".