Τούρκος Καθηγητής: Ντρέπομαι για την επεκτατική μας νοοτροπία – ΝΑΤΟ και ΕΕ να αναλάβουν δράση

Ανάρτησε βίντεο με τον Νίκο Δένδια να αποκαλύπτει τους χάρτες του τουρκικού επεκτατισμού σε φοιτητες και απόφοιτους του Harvard Kennedy School

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος καθηγητής πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Μεμόριαλ στον Καναδά Μεχμέτ Εφέ Καμάν, δηλώνει ντροπή για την επεκτατική νοοτροπία του τουρκικού καθεστώτος.

Ο καθηγητής προχωρά ένα βήμα παρακάτω και καλεί στην ίδια ανάρτησή, ΕΕ και ΝΑΤΟ να αναλάβουν δράση προκειμένου όπως λέει «να σταματήσει αυτή η παραφροσύνη»

Η ανάρτηση του τούρκου καθηγητή Μεχμέτ Εφέ Καμάν, έγινε με αφορμή την επίσκεψη φοιτητών του Harvard Kennedy School στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας όπου ο Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στους φιλοξενούμενούς του, τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας δείχνοντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες στους οποίους ακόμα και η Κρήτη εμφανίζεται σαν τουρκικό έδαφος. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ απευθύνεται στους φοιτητές διερωτόμενος «Αν η Τουρκία ξεκινά απ' αυτή την άποψη, πώς μπορούμε να έχουμε μια καλή συνεννόηση με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα ο Μεχμέτ Εφέ Καμάν αναφέρει: «εγώ ως Τούρκος πολίτης ντρέπομαι πραγματικά για αυτή την επεκτατική νοοτροπία του τουρκικού καθεστώτος. Η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες -ιδιαίτερα τη Λωζάνη και το Μοντρέ- άνευ όρων. Νομίζω ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αυτή την παραφροσύνη».