Παιδεία

Πανεπιστήµιο Frederick: Στηρίζουμε το δικό σου ταξίδι στην επιτυχία!

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχηµένης πορείας του Πανεπιστηµίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στο Πανεπιστήµιο Frederick, ο/η φοιτητής/τρια είναι το επίκεντρο όλων των λειτουργιών

Tο Πανεπιστήµιο Frederick έχει πίσω του µια ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας πρωτοστατεί, έχοντας στο ενεργητικό του σηµαντικές τοπικές και διεθνείς αναγνωρίσεις. Σε συνεργασία µε το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, ενώ είναι το µοναδικό Πανεπιστήµιο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεµεσό.

Ανάµεσα στα κορυφαία Πανεπιστήµια της Ευρώπης

Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστηµίου είναι η διεθνοποίησή του και προς αυτό σηµαντικά συµβάλλει η συµµετοχή του σε διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστηµίων, όπως: η κατάταξή του ως το 194ο ανάµεσα σε συνολικά 2068 Πανεπιστήµια από όλο τον κόσµο που αξιολογήθηκαν το 2022 στο σύστηµα κατάταξης U-Multirank που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, στην παγκόσµια κατάταξη Πανεπιστηµίων Times Higher Education Impact Rankings 2022 το Πανεπιστήµιο Frederick κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσµίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσµετρήσει στην τελική του βαθµολογία. Ως αποτέλεσµα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήµιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήµια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήµια που συµµετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήµια παγκοσµίως στη συγκεκριµένη κατάταξη. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ότι το Πανεπιστήµιο είναι µέλος του EU-CONEXUS, ενός από τα δίκτυα ευρωπαϊκών πανεπιστηµίων που χρηµατοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο οποίο συµµετέχουν συνολικά εννιά ευρωπαϊκά Πανεπιστήµια.

4 pan frederick.jpg

Πάνω από 80 προπτυχιακά και µεταπτυχιακά προγράµµατα σε τοµείς αιχµής

Στο Πανεπιστήµιο προσφέρονται σήµερα πέραν των 80 αναγνωρισµένων προγραµµάτων σπουδών σε προπτυχιακό, µεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, τα οποία έχουν σχεδιαστεί µε βάση τις ανάγκες της αγοράς, έτσι ώστε να δίνονται τα καλύτερα εφόδια για την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας. Μέσα από µια διαδικασία συνεχούς ανανέωσης, τα προγράµµατα εµπλουτίζονται µε νέα µαθήµατα, ώστε οι απόφοιτοι/τες να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων. Τα µεταπτυχιακά προγράµµατα, τα περισσότερα από τα οποία είναι µοναδικά στην Κύπρο, παρέχουν µοναδικές ευκαιρίες εξειδίκευσης που δίνουν στους/στις αποφοίτους/τες συγκριτικό πλεονέκτηµα στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Όλα τα Προγράµµατα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσηµο φορέα αναγνώρισης ακαδηµαϊκών τίτλων της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας. Εξίσου σηµαντική είναι και η επαγγελµατική κατοχύρωση. Τα αρµόδια επαγγελµατικά σώµατα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τα ακαδηµαϊκά προσόντα του Πανεπιστηµίου και παρέχουν σχετικά επαγγελµατικά δικαιώµατα στους/στις αποφοίτους/τες. Το Πανεπιστήµιο Frederick έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο, καινοτόµο εκπαιδευτικό πλαίσιο για την προσφορά ποιοτικών εξ αποστάσεως προγραµµάτων σπουδών µε βάση διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται ανάµεσα στα λίγα Πανεπιστήµια στην Ευρώπη στα οποία έχει απονεµηθεί το E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities – EADTU, µια διάκριση που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της προσφερόµενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια αιχµής σε όλους τους τοµείς δραστηριοτήτων του Πανεπιστηµίου, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς. Οι φοιτητές/τριες έχουν την ευκαιρία να εµπλακούν σε ερευνητικά έργα που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς έρευνας.

Ιδανικό περιβάλλον για µάθηση

Το Πανεπιστήµιο Frederick διαθέτει εξολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεµεσό, µε άρτια εξοπλισµένα εξειδικευµένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και σεµιναρίων και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Σύντοµα ολοκληρώνεται µεγάλη επέκταση των εγκαταστάσεων στη Λεµεσό µε επένδυση ύψους δυόµισι περίπου εκατοµµυρίων ευρώ. Η ανάπτυξη αφορά στη δηµιουργία νέας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αίθουσας εκδηλώσεων, επιπρόσθετων αιθουσών διδασκαλίας και ερευνητικών εργαστηρίων.

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχηµένης πορείας του Πανεπιστηµίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στο Πανεπιστήµιο Frederick, ο/η φοιτητής/τρια είναι το επίκεντρο όλων των λειτουργιών. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να αποδώσουν το µέγιστο των δυνατοτήτων τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να πραγµατώσουν τα όνειρά τους. Έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες που στηρίζουν τους/τις φοιτητές/τριες πριν, κατά τη διάρκεια και µετά τις σπουδές τους.

2 pan frederick.JPG

Υποτροφίες και οικονοµική βοήθεια

Το Πανεπιστήµιο Frederick παρέχει σε νεοεισερχόµενους/ες φοιτητές/τριες υποτροφίες βάσει της επίδοσής τους στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση και της διάκρισής τους στον αθλητισµό, καθώς και σχέδια οικονοµικής βοήθειας µε βάση κοινωνικο-οικονοµικά κριτήρια. Τα σχέδια Υποτροφιών και Οικονοµικής Βοήθειας καλύπτουν µέρος ή ολόκληρο το ύψος των διδάκτρων. Οι φοιτητές/τριες από το δεύτερο έτος σπουδών συµµετέχουν αυτόµατα στο πρόγραµµα «Υποτροφίες Κατά τη ∆ιάρκεια της Φοίτησης». Επιπρόσθετα το Πανεπιστήµιο, προσφέρει ειδικές υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν σε προπτυχιακό επίπεδο σε προγράµµατα Μηχανικής και Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστηµίου Frederick το ακαδηµαϊκό έτος 2022-23, ως µέρος της πολιτικής του για προώθηση της ισότητας των φύλων και ενδυνάµωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών, ώστε να µπορούν να αντιµετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.

Υπηρεσίες για νεοεισερχόµενους φοιτητές

Το Πανεπιστήµιο προσφέρει το καινοτόµο, δωρεάν διαδραστικό τεστ επαγγελµατικού προσανατολισµού Career Gate, µε σκοπό να βοηθήσει τους/τις υποψήφιους/ες να αναγνωρίσουν τα επαγγέλµατα που τους ταιριάζουν µε βάση την προσωπικότητά τους. Επιπρόσθετα, προσφέρονται, πριν από την έναρξη των κανονικών µαθηµάτων, εντατικά προπαρασκευαστικά µαθήµατα, που σκοπό έχουν να προετοιµάσουν κατάλληλα τους/τις φοιτητές/τριες για να µπορέσουν να αρχίσουν πιο οµαλά τις σπουδές τους. Παράλληλα, διοργανώνεται Πρόγραµµα Υποδοχής και Ενηµέρωσης Νεοεισερχόµενων Φοιτητών/τριών. Το Γραφείο Στέγασης και ∆ιαµονής είναι στη διάθεση της φοιτητικής κοινότητας για καθοδήγηση στην εξεύρεση καταλυµάτων σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήµιο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

email: info@frederick.ac.cy

tel: 22394394

www.frederick.ac.cy