Νέα κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τις 5 το απόγευμα

Κίτρινη προειδοποίηση από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα- Τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει σήμερα η θερμοκρασία

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία για σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η προειδοποίηση ισχύει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 30 στα ψηλότερα ορεινά. 

Σημειώνεται ότι είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα μετά τη διάλυση της αυξημένης χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα ανατολικά και νότια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπικά να παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις και να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη.