Τοπικά

3 καλοκαιρινά φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Παραδοσιακές και μη γιορτές που -ειδικά φέτος- δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσεις!

Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, που τα φεστιβάλ -κυρίως υπαίθρια, σε πόλεις, χωριά και κοινότητες της Κύπρου μας, παραδοσιακά και μη- έχουν την τιμητική τους! Και ευτυχώς για όλους μας, φέτος ετοιμάζονται να επιστρέψουν, άκρως ανανεωμένα και με πλούσιο πρόγραμμα!

Και μαζί με αυτά, όλοι εμείς έχουμε την ευκαιρία να εκδράμουμε εκτός πόλης και να απολαύσουμε φαγητό, γλυκό, κρασί, μπύρες, ενίοτε κοκτέιλ, αλλά και βότανα, καθώς επίσης και παραδοσιακά εδέσματα, αρτοποιήματα και πολλά άλλα.

Πάρε μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένεις αυτό τον Αύγουστο!

φουντουκια.jpg

Γιορτή της Φουντουκιάς

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου 2022 θα πάμε στο χωριό Πλατανιστάσα, ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, το οποίο ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στην καθιερωμένη Γιορτή της Φουντουκιάς! Πρόκειται για την πέμπτη ετήσια Γιορτή της Φουντουκιάς, η οποία οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αποδήμων Πλατανιστάσας και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα, καθώς επίσης και άφθονα φουντούκια. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν φουντούκια, φαγητό, μουσική και χορό, ενώ την Κυριακή στην Κοινοτική Πλατεία Πλατανιστάσας θα στηθούν περίπτερα με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, θα υπάρχει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από λαϊκό συγκρότημα, άφθονο φαγητό και ποτό! Πληρ. 99341745.

>> Σ/Κ 6-7 Αυγούστου, χωριό Πλατανιστάσα, επ. Λευκωσίας.

συκο.jpg

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού

Γι’ ακόμη μία χρονιά, μετά την πανδημία, ο Κάτω Πύργος Τηλλυρίας θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας, αναδεικνύοντας έτσι δύο πολύ σημαντικά προϊόντα του. Τα αγαπημένα μας σύκα αλλά και το σχεδόν άγνωστο κυπριακό τυρί χαλίτζι, που παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή Τηλλυρίας. Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού διοργανώνεται φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Πύργου και την οργανωμένη Νεολαία Τηλλυρίας στην Πλατεία του χωριού το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου. Το φεστιβάλ έχει σαν σλόγκαν του «Σύκο κι έλα», καλώντας μας στη διοργάνωση, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ολόφρεσκα σύκα και όλα όσα παράγονται από αυτά και να γνωρίσουμε το κυπριακό τυρί χαλίτζι. Στον χώρο θα διατίθενται προϊόντα προς πώληση αλλά και γευσιγνωσία. Το διήμερο φεστιβάλ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει μουσική και χορό.

>> Σ/Κ 19-20 Αυγούστου, Κάτω Πύργος, επ. Λευκωσίας.

ψαρια.jpg

2ο Φεστιβάλ Ψαριού
Στις 27 Αυγούστου, στο πανέμορφο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου, πέρα από τη μοναδική θέα στη θάλασσα και τις ψαρόβαρκες της περιοχής, θα απολαύσουμε φρέσκο ψάρι, μουσική και άλλα πολλά! Κι αυτά γιατί εκεί θα στηθεί ένα υπέροχο φεστιβάλ, το 2ο Φεστιβάλ Ψαριού! Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης έκθεση τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική, χορός, φαγητό, μπόλικο φρέσκο ψάρι, βαρκάδες και επιδείξεις από γνωστούς σεφ. Εσύ απλώς σημείωσε την ημερομηνία!

>> Σ 27 Αυγ, Ζύγι, επ. Λάρνακας.

*Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ σύκου και χαλιτζιού Κάτω Πύργος Τηλλυρίας.