Ακίνητο

Μαρίνα Λεμεσού: Ένα μεγαλεπήβολο έργο που έγινε πραγματικότητα

Η Μαρίνα Λεµεσού αποτελεί σηµείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πόλο έλξης για την πόλη της Λεµεσού

H εταιρεία Limassol Marina Ltd έχει αναλάβει τον σχεδιασµό, κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση του Έργου της Μαρίνας Λεµεσού, µε σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και διευκολύνσεων στον θαλάσσιο και χερσαίο χώρο, συµπεριλαµβανοµένων οικιστικών, εµπορικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αναπτύξεων. Ως µία σύγχρονη µαρίνα συνολικού προϋπολογισµού της τάξεως των €400 εκ., η Μαρίνα Λεµεσού έχει καθιερωθεί ως ένας περιζήτητος, υπερσύγχρονος προορισµός για επισκέπτες απ’ όλον τον κόσµο, καθώς προσφέρει έναν δελεαστικό τρόπο ζωής άµεσα συνδεδεµένο µε τη ζωή πάνω στη θάλασσα.

Η Μαρίνα Λεµεσού βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, σε µιαν από τις πιο ζωντανές και διεθνώς διακεκριµένες παραθαλάσσιες πόλεις της Κύπρου, ενώ έχει διαδραµατίσει καθοριστικό ρόλο στη µετεξέλιξή της, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό. Εκτός από την αναβάθµιση της ευρύτερης περιοχής, την ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων και τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Μαρίνα Λεµεσού έχει τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσµιο ναυτικό χάρτη και ενεργεί ως καταλύτης για νέες πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή. Η αδιαµφισβήτητη συµβολή της στην ανάπτυξη του τουρισµού αλλά και στην οικονοµική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου, αποτελεί παράδειγµα για όλες τις µελλοντικές επενδύσεις στο νησί.

Ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών

Ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς superyacht προορισµούς της Μεσογείου, προσφέρει καινοτόµες και σύγχρονες υπηρεσίες και ανέσεις στους κατόχους θέσεων ελλιµενισµού, αλλά και στους ιδιοκτήτες των επαύλεων και των διαµερισµάτων, οι οποίοι, µεταξύ άλλων, επωφελούνται από υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων, ενοικιάσεως και concierge είτε χρησιµοποιούν την µαρίνα ως µόνιµο είτε ως προσωρινό προορισµό. Η άρτια εκπαιδευµένη οµάδα της µαρίνας προσφέρει επίσης µια ολοκληρωµένη γκάµα τεχνικών υπηρεσιών για κάλυψη όλων των αναγκών κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

– 650 θέσεις ελλιµενισµού για σκάφη αναψυχής, από 8µ. µέχρι 110µ.

– 15 εξαιρετικούς χώρους εστίασης (εστιατόρια, µπαρ, καφετερίες)

– 28 καταστήµατα διαφόρων ειδών και γραφεία εταιρειών παροχής υπηρεσιών σκαφών

– Σπα και γυµναστήριο

– Παραλία

– Χώρο επιδιόρθωσης και επισκευής σκαφών

– Σταθµό καυσίµων

– Ελικοδρόµιο

– Πολιτιστικό κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ

– Χώρο στάθµευσης για 750 αυτοκίνητα

– Trailer Boat Park

Limassol Marina_3.jpg

Το όραµα που έγινε πραγµατικότητα

Με την έναρξη της κατασκευής του Έργου, πρωταρχικό όραµα ήταν η Μαρίνα Λεµεσού να αποτελεί σηµείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πόλο έλξης για την πόλη της Λεµεσού, ένα όραµα που έχει γίνει πραγµατικότητα!

Με την ολοκλήρωση της Μαρίνας, η προσήλωση στην εµπειρία που αποκοµίζουν οι πελάτες αλλά και η συνεχής παροχή υπηρεσιών σε συνδυασµό µε τις άρτιες εγκαταστάσεις, συνεχίζουν να αποτελούν τη βασική αρχή για τη µετέπειτα πορεία του Έργου. Η διασφάλιση ότι όλοι οι πελάτες και επισκέπτες της Μαρίνας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν µια πραγµατικά ξεχωριστή εµπειρία πάνω στη θάλασσα, αποτελεί πρωταρχικό µέληµα της εταιρείας, µε απώτερο στόχο η Μαρίνα Λεµεσού να αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Κύπρου στο εξωτερικό, ταυτίζοντάς την µε την ποιότητα, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισµό και δηµιουργώντας τις ιδανικότερες συνθήκες για ένα ευοίωνο µέλλον για όλους.

Παγκόσμιας κλάσης Superyacht Μαρίνα

Η Μαρίνα Λεµεσού αποτελεί την πρώτη ολοκληρωµένη superyacht µαρίνα της Κύπρου και τον µοναδικό προορισµό στη Μεσόγειο που συνδυάζει οικιστικές και εµπορικές αναπτύξεις µε 650 θέσεις ελλιµενισµού για σκάφη αναψυχής µέχρι 110 µέτρων. Ένα αποκλειστικό και µοναδικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει ένα ολοκληρωµένο φάσµα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης της Λεµεσού και από όλα όσα διαθέτει η πιο κοσµοπολίτικη πόλη της Κύπρου, ολόχρονα.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες µε εξοπλισµό τελευταίας τεχνολογίας, η αρχιτεκτονική του Έργου που είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε την αρχιτεκτονική της πόλης αλλά και η τοποθεσία της Μαρίνας, αποτελούν µερικά από τα απαραίτητα εφόδια για να ανταγωνιστούµε τις καλύτερες µαρίνες στον κόσµο. Με τη στρατηγική θέση της Κύπρου να γίνεται ολοένα και πιο σηµαντική, η Λεµεσός δίνει την ευκαιρία στα σκάφη αναψυχής να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους καλύτερους θαλάσσιους προορισµούς του νησιού, τα διεθνή αεροδρόµια και την απέραντη οµορφιά της οροσειράς του Τροόδους για διάφορες περιπέτειες στην ξηρά.

Επόµενοι στόχοι

Με τον πήχη της ποιότητας παροχής των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων να ανεβαίνει, το συνεχώς µεταβαλλόµενο περιβάλλον να εντείνεται και τις ανάγκες των πελατών να διαφοροποιούνται, η συνεχής βελτίωση της εµπειρίας των πελατών και των επισκεπτών µας, αλλά και η διασφάλιση ότι όλοι οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν µια πραγµατικά ξεχωριστή εµπειρία πάνω στη θάλασσα, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη Μαρίνα Λεµεσού.

Συνεχίζοντας την παροχή άρτιων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών αλλά και τη συνεχή αναβάθµισή τους, στοχεύουµε επίσης στη προσέλκυση περισσότερων σκαφών στη µαρίνα, όχι µόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τη χειµερινή. Παράλληλα, µια ανανεωµένη υπηρεσία Trailer Boat Park για τους ιδιοκτήτες τρέιλερ σκαφών είναι επίσης έτοιµη να λειτουργήσει αυτήν την εποχή στη Μαρίνα. Όσον αφορά τις οικιστικές µονάδες, σκοπός µας για το 2022 είναι η πώληση των τελευταίων διαµερισµάτων και επαύλεων πάνω στη θάλασσα. Σχετικά µε τις εµπορικές εγκαταστάσεις, νέες επιλογές εκλεκτών εστιατορίων θα ενταχθούν αυτό το καλοκαίρι στις επιλογές του κόσµου, αναβαθµίζοντας ακόµα περισσότερο τη γαστρονοµική εµπειρία των πελατών, ενώ παράλληλα καινούργιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες αναµένεται να ενταχθούν στο ενεργητικό της Μαρίνας. Με την πάροδο των χρόνων, η Μαρίνα έχει επίσης λάβει

αρκετές σηµαντικές διεθνείς διακρίσεις καθιστώντας την ως την πιο πολυβραβευµένη Μαρίνα του νησιού, επιβραβεύοντάς την για τις οικιστικές και εµπορικές αναπτύξεις της, τις δοµές ψυχαγωγίας και πολιτισµού, τον περιβαλλοντικό της χαρακτήρα, τις απαράµιλλες υπηρεσίες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις της.

01_LM_Logo_Stacked_Blue_CMYK.jpg

Η διευθυντική ομάδα

General Manager: Νικηφόρος Παµπακάς

Chief Financial Officer: Άντζελα Λίλλιτου

Marina Manager: Tom Lord

Property and Technical Manager: Ανδρέας Μωυσέως

Real Estate Manager: Νίκος Αλβάνης

Email: info@limassolmarina.com

Τηλέφωνο: 25 020 020

∆ιεύθυνση: Marina Lemesou Street, 3601

www.limassolmarina.com