Τοπικά

Διχασμένο το Γέρι για τη μετονομασία της ομώνυμης Λεωφόρου σε «Δημήτρη Χριστόφια»

Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Γερίου καλεί τον Δήμαρχο και το ΔΣ να ανακαλέσουν την απόφαση που έλαβαν

Το Συμβούλιο Κοινoτικού Εθελοντισμού Γερίου με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γερίου Νεόφυτο Παπαλαζάρου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου, δηλώνουν γραπτώς τη δυσαρέσκειά τους και καλούν τους αρμoδίους να ανακαλέσουν και να αλλάξουν την εν λόγω απόφαση.

Όπως αναφέρουν, μετά λύπης έχουν παρατηρήσει ότι η απόφαση αυτή έχει διχάσει τους πολίτες του Δήμου Γερίου, λόγω της επιλογής της συγκεκριμένης Λεωφόρου. Προσθέτουν πως «πρέπει να γίνουν κατανοητά και σεβαστά τα αισθήματα όλων αυτών των ανθρώπων που διαμαρτύρονται. Αυτόχθονες και πρόσφυγες πολίτες του τόπου αυτού έχουν δεθεί συναισθηματικά με το όνομα Γέρι και η μετονομασία της μοναδικής λεωφόρου που φέρει το όνομα αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις. Σε κάθε πόλη υπάρχει και η αντίστοιχη ομώνυμη λεωφόρος η οποία ανέκαθεν αποτελεί σημείο αναφοράς, όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Ιδαλίου, Τσερίου κ.ο.κ. Θα μπορούσατε να επιλέξετε μιαν άλλη κύρια οδό, η οποία θα πρόσδιδε την ίδια αξία και τιμή προς τον Αείμνηστο Δημήτρη Χριστόφια».

«Το ΣΚΕ Γερίου ιδρύθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με τους κόπους πολλών εθελοντών με στόχο την προσφορά υπηρεσιών Στέγης Ηλικιωμένων, νηπιαγωγείου και παιδικής λέσχης σε προσιτές τιμές για όλους τους κατοίκους του Δήμου, με στόχο την ευημερία και πρόοδο των συμπολιτών μας. Και ως ένα από τα κύρια οργανωμένα σύνολα του Δήμου Γερίου και αφουγκραζόμενοι τις αντιδράσεις των πολιτών αυτών σας καλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για να επαναφέρετε την τάξη και την ηρεμία στον δήμο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.