Παραπολιτικά

Η Liz Truss...

Η υποψήφια για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, Liz Truss, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει τη θέση και να νικήσει τον αντίπαλο υποψήφιό της, πρώην Υπ. Οικονομικών Rishi Sunak, στη μάχη της διαδοχής.

Τα όσα υπόσχεται στους Συντηρητικούς ψηφοφόρους είναι μάλλον στα πλαίσια μιας επικίνδυνης και ασταμάτητης φιλοδοξίας να αναδειχθεί σε μια δεύτερη... Θάτσερ! Αλλά, πόρρω απέχει από τις γνώσεις και τις ικανότητες της μ. λαίδης Margaret Thatcher. Όποτε συμφέρει, χρησιμοποιεί το χαρτί της φτωχολογιάς και των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας και ότι δεν ήταν αρχικά Συντηρητική, αλλά το παίζει σε δύο και τρία ταμπλό. Μέχρι που είπε σε συγκέντρωση στο Exeter ότι είναι «παιδί» των Συντεχνιών! Στις δηλώσεις της, απεριόριστα αδιάκριτη, όπως στην περίπτωση της Πρώτης Υπουργού για τη Σκωτία Nicola Sturgeon. Όταν ρωτήθηκε (στο Exeter) τι θα κάνει, αν η Nicola Sturgeon επαναφέρει την πρόταση για δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας, η φιλόδοξη Truss, με αλαζονεία είπε ότι θα την «αγνοήσει, γιατί η Nicola Sturgeon αναζητά προσοχή (attention seeker)».

Με τέτοιες δηλώσεις μπορεί να κερδίσει τους Συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά, σίγουρα, θα έχει ενοχλήσει πολλούς Σκωτσέζους και ίσως να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, την αναζωογόνηση της Ανεξαρτησίας της Σκωτίας...

https://www.youtube.com/watch?v=GgfiWwu_nCQ

Όπως δήλωσε ο γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος, Andrew Neil: «Κάποτε έχεις την εντύπωση ότι η Liz Truss δεν ξέρει τι στο διάολο λέει» («You sometimes get the impression that Liz Truss doesn’t know what the hell she’s talking about»). Ο Θεός βοηθός για τη νέα εποχή στο... Ηνωμένο Βασίλειο!

https://www.youtube.com/watch?v=SS44K9Nbm10

Φανούλα Αργυρού