Παραπολιτικά

Κρωγμοί για το Κραν Μοντανά

Κρα, Κρα, Κρα, Κραν Μοντανά! Αν διερωτάστε για το «Κρα, Κρα, Κρα», που προηγείται του Κραν Μοντανά, εξηγώ αμέσως. Πρόκειται για τη γνωστή κραυγή των κοράκων και την επέλεξα ακριβώς επειδή όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται τελευταίως γύρω από τα διαδραματισθέντα στο Κραν Μοντανά (και νωρίτερα στο Μον Πελεράν) θυμίζει έντονα την έφοδο κοράκων επί του πτώματος των συνομιλιών. Όπως είναι γνωστό, οι κόρακες τρέφονται κυρίως με σάρκες που βρίσκονται σε αποσύνθεση. Κάποιοι πολιτικοί, λοιπόν, εν είδει κοράκων, εκβάλλοντας δυνατά «κρα, κρα, κρα», προσπαθούν να «τραφούν» με τα απομεινάρια του πτώματος του Κραν Μοντανά, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενοχλούνται από αυτά τα ανατριχιαστικά «κρα, κρα, κρα» που φθάνουν στα αυτιά τους και τα αγνοούν. Οι πολιτικοί, όμως, επιμένουν να τα εκβάλλουν, πιστεύοντας ότι δημιουργούν ένα πειστικό αφήγημα, με τη δική τους θεώρηση, όσον αφορά τα όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά.

Ιδιαίτερα από πλευράς ΑΚΕΛ παραμένουν πεισματικά κολλημένοι στην άποψη που υιοθέτησαν αμέσως μετά το Κραν Μοντανά, ότι για το «πτώμα» των εκεί διαπραγματεύσεων ευθύνονται οι «τρεις Νίκοι» (Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Κοτζιάς). Στον Νίκο Χριστοδουλίδη επικεντρώνονται περισσότερο τα πυρά, για ευνόητους λόγους. Η νέα προσπάθεια στοχοποίησής του εξ αριστερών ξεκίνησε με τις αναφορές του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο ντιμπέιτ του ΡΙΚ, όπου ξεκάθαρα επέρριψε στον τέως ΥΠΕΞ βαριές ευθύνες για την αποτυχία εκείνης της προσπάθειας, αφήνοντας, ωστόσο, στο απυρόβλητο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Έτσι, τα πυρά ανέλαβε να ρίξει εναντίον του Προέδρου ο κ. Τουμάζος Τσιελεπής, εκ μέρους του ΑΚΕΛ.

Και διερωτάται κάποιος, γιατί η Εζεκία Παπαϊωάννου επιμένει με τόσο πάθος να ρίχνει τις ευθύνες στη δική μας πλευρά, όταν τόσο μέσα από τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών, όσο και μέσα από τοποθετήσεις των ιδίων των Τούρκων, είναι ξεκάθαρη η ευθύνη της Τουρκίας για το «πτώμα» του Κραν Μοντανά. Συνεπώς, όλα αυτά τα «κρα, κρα, κρα» από κάποιους στη Λευκωσία, ακούγονται στην Άγκυρα σαν... κελάηδημα αηδονιών!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ