Τελετή υποδοχής επιβατών του Rhapsody of the Seas στο λιμάνι Λεμεσού

Με χορούς και τραγούδια από καλλιτέχνες ντυμένους με την κυπριακή παραδοσιακή στολή, έγιναν δεκτοί στο λιμάνι της Λεμεσού οι περίπου 2200 ταξιδιώτες, που αποβιβάστηκαν το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022, από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas της Royal Caribbean International, που πραγματοποιεί 7ήμερη κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεμεσού σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και την DP World στην αίθουσα επιβατών, οι ταξιδιώτες του Rhapsody of the Seas, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γνήσια κουμανταρία και άλλα κυπριακά εδέσματα καθώς και να φωτογραφηθούν σε χώρο που στήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Τους ταξιδιώτες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Hotel Operation Director of Europe and Middle East at Royal Caribbean International, Χρίστος Καραβός και ο Commercial Manager της DP World Limassol, Λάζαρος Χαραλάμπους.

Σε σύντομο χαιρετισμό κατά την τελετή υποδοχής, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης αφού καλωσόρισε τους ταξιδιώτες αναφέρθηκε στην πληθώρα επιλογών που προσφέρει η πόλη στον επισκέπτη καθώς και στα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η Λεμεσός αλλά και η Κύπρος ευρύτερα, από την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τελετές υποδοχής επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού και για άλλες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρων που επιλέγουν την Λεμεσό ως λιμάνι εκκίνησης για τις κρουαζιέρες τους.

Κατά την περσινή χρονιά, το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean «Jewel of the Seas» πραγματοποίησε 17 επταήμερες κρουαζιέρες από τη Λεμεσό και εξυπηρέτησε πέραν των 23 χιλιάδων επιβατών, οι οποίοι ενίσχυσαν την οικονομική δραστηριότητα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες εργοδότησης στη χώρα. Το 2022 και το 2023 η Λεμεσός αποτελεί ξανά βάση, αυτή τη φορά για το Rhapsody of the Seas.