Παιδεία

Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ: Είσαι μοναδικός! Στόχευσε ψηλά, ξεπέρασε τα όριά σου!

Στη σχολή Φόρουμ καινοτομούμε εφαρμόζοντας, από το 2015, το πρόγραμμα ανάπτυξης νοημοσύνης (Π.Α.Ν.), με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον συναισθηματικό τομέα

Η σχολή Φόρουµ είναι ένα εξατάξιο Γυµνάσιο – Λύκειο µε αναγνωρισµένο απολυτήριο από το Υπουργείο Παιδείας, ισότιµο και αντίστοιχο µε αυτό των ∆ηµόσιων Σχολείων. Λειτουργεί µε 9 περιόδους την ηµέρα αντί µε 7. Αυτό µας δίνει 40 επιπλέον - από το δηµόσιο σχολείο - διδακτικές περιόδους τον µήνα, οι οποίες αξιοποιούνται για βελτίωση των ακαδηµαϊκών επιδόσεων, αλλά και για το καινοτόµο Πρόγραµµα Ανάπτυξης Νοηµοσύνης (ΠΑΝ).

Πολλαπλές επιλογές σπουδών

Στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ, οι µαθητές, σε έξι χρόνια, προετοιµάζονται ώστε να διεκδικούν θέση, ταυτόχρονα, τόσο στα πανεπιστήµια Κύπρου και Ελλάδας (Παγκύπριες Εξετάσεις) όσο και στα καλύτερα πανεπιστήµια της Μεγάλης Βρετανίας (IGCSE και Α΄Level) και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Έτσι, οι µαθητές µας πετυχαίνουν εισδοχή, όχι µόνο στα δηµόσια πανεπιστήµια Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και σε υψηλού κύρους πανεπιστήµια του εξωτερικού, είτε µέσω απολυτηρίου είτε µέσω των GCE είτε µέσω του συνδυασµού απολυτηρίου και GCE.

Ως εκ τούτου, οι µαθητές µας µπορούν να επιλέξουν το πανεπιστηµιακό τους ίδρυµα ακόµα και στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου ή και µετά την αποφοίτησή τους, αφού έχουν όλους τους δρόµους ανοικτούς.

44950843_2325355320869676_6468830491398111232_n.jpg


Καινοτοµία (Πρόγραµµα Ανάπτυξης Νοηµοσύνης – Π.Α.Ν.)

Στη σχολή Φόρουμ καινοτομούμε εφαρμόζοντας, από το 2015, το πρόγραμμα ανάπτυξης νοημοσύνης (Π.Α.Ν.), με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον συναισθηματικό τομέα:

– Πρακτική και αποτελεσµατική διαφοροποίηση της διδασκαλίας

– Συνδυασµός πλεονεκτηµάτων τάξεων όµοιων ικανοτήτων και µεικτής ικανότητας. Οµάδες οµοίων ικανοτήτων στα Νέα Ελληνικά, Μαθηµατικά και Αγγλικά, ώστε ο κάθε µαθητής να µαθαίνει µε βάση τον δικό του ρυθµό και τις δικές του ανάγκες.

– Έµφαση σε Γλώσσα και Μαθηµατικά

– Έµφαση στην ανάπτυξη του γλωσσικού επιπέδου και της µαθηµατικής σκέψης σε 5 επιπλέον περιόδους την εβδοµάδα που περιλαµβάνουν:

– Ενισχυµένη Παραγωγή Λόγου

– Έµφαση στην Κατανόηση και Ανάπτυξη Λεξιλογίου

– Προώθηση Σύγχρονης Λογοτεχνίας

– Προετοιµασία για µαθηµατικούς και γλωσσικούς διαγωνισµούςΑνάπτυξη Λογικοµαθηµατικής Νοηµοσύνης

– ∆ιάγνωση και Ανάπτυξη πεδίων νοηµοσύνης

– Με την εισδοχή τους στο σχολείο, τα παιδιά παρακάθονται σε ψυχοµετρικά τεστ, µέσω των οποίων εντοπίζονται οι ιδιαίτερες κλίσεις και χαρακτηριστικά τους.

Αθλητικό Τµήµα

Στο ΦΟΡΟΥΜ λειτουργεί εξειδικευµένο αθλητικό πρόγραµµα για µαθητές-αθλητές. Προσφέρονται καθηµερινές προπονήσεις από προσοντούχους, έµπειρους και διακεκριµένους επαγγελµατίες, καθώς και ειδικό πρόγραµµα διατροφής, φυσικής κατάστασης και αθλητικής ψυχολογίας.

Τµήµα Χορού

Λειτουργεί, επίσης, το πρώτο Τµήµα Χορού στην Κύπρο, το οποίο είναι ενταγµένο στο Αναλυτικό Πρόγραµµα της Σχολής. Τα παιδιά, τα οποία συµµετέχουν στο Τµήµα Χορού, παρακολουθούν για έξι περιόδους την εβδοµάδα σε πρωινή βάση µαθήµατα χορού (µπαλέτο, µοντέρνος χορός, δηµιουργική κίνηση/σύγχρονος χορός, ιστορία χορού) και τις υπόλοιπες ώρες εντάσσονται στο κανονικό πρόγραµµα του σχολείου.

A06-002-04.jpg


Forum Premedical School

Η Σχολή Φόρουµ γι’ ακόµη µια φορά καινοτοµεί, αφού ίδρυσε το Forum Premedical School, το πρώτο εξειδικευµένο πρόγραµµα προετοιµασίας για σπουδές Ιατρικής στην Κύπρο, εγκεκριµένο από το Υπουργείο Παιδείας, ως σχολείο παροµοίου τύπου. Οι µαθητές που συµµετέχουν, προετοιµάζονται για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις κορυφαίων Ιατρικών Σχολών στην Ευρώπη. Επίσης, δεν παρακάθονται σε εξετάσεις τετραµήνων και διδάσκονται µόνο τα εξεταζόµενα µαθήµατα για τις Παγκύπριες, σχεδόν διπλάσιες ώρες από το δηµόσιο σχολείο.

Συναισθηµατική στήριξη και η επαγγελµατική καθοδήγηση

Μια από τις προτεραιότητες του σχολείου είναι η συναισθηµατική στήριξη και η επαγγελµατική καθοδήγηση των παιδιών. Ο Πυλώνας Συναισθηµατικής Στήριξης και Ανάπτυξης απαρτίζεται από επιστηµονικά καταρτισµένη οµάδα Ψυχολόγων και Καθηγητών Συµβουλευτικής και Επαγγελµατικής Αγωγής.

45033168_2325352564203285_5113932832527351808_n.jpg


Ανάπτυξη Προσωπικότητας, Συναισθηµατικής Νοηµοσύνης (EQ), Κριτικής Σκέψης και ∆εξιότητες Ζωής

– ∆ιδασκαλία Κριτικής Σκέψης και Συναισθηµατικής Νοηµοσύνης (µάθηµα «∆εξιότητες Ζωής, Ευτυχίας και Προσαρµογής») ως ξεχωριστό µάθηµα του Αναλυτικού µας Προγράµµατος.

– ∆ιδασκαλία ∆εξιοτήτων Σκέψης βασισµένη σε διεθνείς επιστηµονικές ακαδηµαϊκές πρακτικές (Thinking Skills).

– Συστηµατική διδασκαλία δεξιοτήτων µελέτης (study skills) και οργάνωσης από την Α΄ Γυµνασίου.

– Εκµάθηση επιστηµονικής προσέγγισης και υλοποίηση projects και ερευνών.

– Λειτουργία Σχολής Ηγεσίας για τις τάξεις του Γυµνασίου.

– Λειτουργία Σχολής Ηγεσίας και Ανάπτυξης Συναισθηµατικής Νοηµοσύνης.

– Πρόγραµµα Αυτοβελτίωσης στην Α’ και Β’ Γυµνασίου.

– ∆ιδασκαλία ∆ηµόσιας Οµιλίας και ∆ιαλογικής Συζήτησης (communication skills), ενταγµένο στο µάθηµα των Νέων Ελληνικών.



Προετοιµασία για σπουδές

– Απόκτηση διπλώµατος IGCSE Αγγλικών στην Α’ Λυκείου και IELTS στη Γ’ Λυκείου.

– ∆υνατότητα απόκτησης GCE Α’ LEVEL σε διάφορα µαθήµατα στη B’ Λυκείου.

– ∆υνατότητα απόκτησης διπλωµάτων άλλων εξωτερικών εξετάσεων, όπως LCCI Λογιστικής, ECDL Πληροφορικής, CILLS Ιταλικών, IGCSE Γαλλικών κ.ά.

– Συστηµατικά οργανωµένα σεµινάρια (τύπου electives) σε επιστηµονικά ή επαγγελµατικά πεδία πέραν του αναλυτικού προγράµµατος.

Πειθαρχία

Πίσω από κάθε προσπάθεια για πρόοδο των µαθητών µας βρίσκεται µια βασική αρχή: η διασφάλιση της Πειθαρχίας. Σε συνδυασµό µε την ανθρώπινη προσέγγιση του µαθητή, αποτελούν για εµάς το κλειδί για µια υγιή σχολική κοινότητα.

400629_491649377573622_1160539049_n.jpg


∆ιακρίσεις

Τα τολμηρά βήματα που έγιναν με την εφαρμογή του Π.Α.Ν., έχουν ήδη οδηγήσει τη σχολή στην πρώτη θέση σε αριθμό διακρίσεων σε σημαντικούς διαγωνισμούς ανάμεσα σε όλα τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια.

– Πάνω από 500 βραβεία σε σηµαντικούς παγκύπριους και παγκόσµιους ακαδηµαϊκούς διαγωνισµούς, όπως οι:

Kangourou Ελληνικών / Μαθηµατικών / Αγγλικών / Γαλλικών

Επαρχιακοί και Παγκύπριοι ∆ιαγωνισµοί Μαθηµατικών

– Ολυµπιάδες Μαθηµατικών, Φυσικής, Βιολογίας

– Μαθηµατική Σκυταλοδροµία

– Ευρωπαϊκοί ∆ιαγωνισµοί συγγραφής δοκιµίων, Έρευνας (MathFactor, ScienceFactor) κ.ά.

– Education Leaders Awards

Παγκύπριες Εξετάσεις

Εξαιρετικά είναι, επίσης, τα αποτελέσµατα των µαθητών µας στις Παγκύπριες Εξετάσεις, αφού από το 2008 που είχαµε τους πρώτους αποφοίτους της Σχολής µέχρι και σήµερα, ο µέσος όρος εισδοχής των µαθητών του Φόρουµ στο Πανεπιστήµιο Κύπρου είναι υπερδιπλάσιος του παγκύπριου µέσου όρου εισδοχής.

Σηµαντική επιτυχία για τη Σχολή µας αποτελεί, επίσης, η εξασφάλιση 4 θέσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Κύπρου, τη χρονιά 2022. Επίσης, τη φετινή χρονιά, το ποσοστό εισδοχής των αποφοίτων της Σχολής µας, στο Πανεπιστήµιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ, µε την πρώτη κατανοµή, φτάνει το 80%, µε τη συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων µας να εξασφαλίζουν θέση στην πρώτη τους επιλογή!

Εισδοχή Γυμνασιο και Λυκειο Final.jpg


Είσαι µοναδικός!

Μαθήµατα Προετοιµασίας για Εισδοχή στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ:

– Στ’ ∆ηµοτικού: κάθε Τετάρτη 15:00-18:00

– Ε΄ ∆ηµοτικού: κάθε Τετάρτη 15:00-17:20