Παραπολιτικά

Καύσιμα στο «όχημα» του Τατάρ

Αν το ψευδοκράτος ήταν αυτοκίνητο, ένα μεγάλο μέρος των καυσίμων, για να μπορεί να κινείται, θα του το βάζαμε εμείς. Κάπως έτσι θα μπορούσε να απεικονισθεί το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι θα αφήσουν στα κατεχόμενα γύρω στα 180 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2022 για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους με καύσιμα. Την ίδια ώρα, το κράτος θα χάσει 80 εκατομμύρια σε ανείσπρακτους φόρους κατανάλωσης.

Πρόκειται για μια παρανοϊκή κατάσταση. Το κράτος δεν κάνει κάτι για να μειωθεί η τιμή της βενζίνης, αλλά και δεν επιθυμεί να εμποδίσει τους πολίτες να πηγαίνουν στα κατεχόμενα για φθηνή βενζίνη. Έστω και αν υπάρχει παραβίαση των κανονισμών της Πράσινης Γραμμής.

Σκέφτομαι ότι το Σαββατοκύριακο έγινε του Κουτρούλλη ο γάμος επειδή για ένα εικοσιτετράωρο σχηματίζονταν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, εκεί όπου γίνονται έργα τα οποία αναμένεται να αμβλύνουν το μόνιμο πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος στην είσοδο της πρωτεύουσας. Όταν, όμως, σχηματίζονται ανάλογες ουρές αυτοκινήτων Ελληνοκυπρίων, που πάνε στα κατεχόμενα για να βάλουνε φθηνή βενζίνη, ούτε φωνές διαμαρτυρίας, ούτε μουρμουρητά, ούτε τίποτε. Εκεί είμαστε υπομονετικοί, ήρεμοι και ανεκτικοί.

Προφανώς έχουμε συμφιλιωθεί με την κατοχή. Συνηθίσαμε την κατοχή. Δεν μας ενοχλεί η κατοχή. Το αντίθετο. Επωφελούμαστε από την κατοχή, αφού «ποτζιεί» η κυρίαρχη Τουρκία έχει μετατρέψει και τις τιμές σε χώμα.

Έχω, όμως, την εξής απορία: Αν βρει πετρέλαιο η Τουρκία σε ένα από τα οικόπεδά μας, με το «Αμπντουλχαμίντ Χαν», και το πουλά πιο φθηνά, πάλι θα πηγαίνουμε στα κατεχόμενα να το βάλλουμε, ξέροντας ότι θα το έχει κλέψει από εμάς; Η απάντηση είναι ότι ναι, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αφού ήδη δεν μας ενοχλεί το ότι η Τουρκία έχει κλέψει ολόκληρο το βόρειο μέρος του νησιού μας.

Μη σας πω ότι περιμένω και τέτοιες σκηνές:

- Άκουσα ότι οι Τούρτζιοι ετοιμάζουν προβοκάτσια, για να προελάσουν στες ελεύθερες περιοχές.

- Αλήθκεια; Πάω αμέσως!

- Πού πάεις;

- Στα κατεχόμενα, να γεμώσω το τάγκιν του αυτοκινήτου πεζίναν, ώστε να είμαι έτοιμος να πάω Τρόοδος, αν έρτουν τα τούρτζιηκα τανκς!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝ