Απεγκλωβισμός μητέρας και βρέφους μετά από τροχαίο στη Λευκωσία

Μητέρα και το βρέφος της απεγκλωβίστηκαν χθες βράδυ από το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν μετά από τροχαία σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 19.42 η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για τροχαία σύγκρουση.

Βρέφος που επέβαινε του ενός εκ των δύο οχημάτων αποπαγιδεύτηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. από πολίτες ενώ η μητέρα του αποπαγιδεύτηκε με την χρήση διασωστικής εξάρτυσης από ομάδα και όχημα διάσωσης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμιας.

Μητέρα και βρέφος παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο για την μεταφορά τους στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εξάλλου, στις 15.45 της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε 7 εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Φράγματος Κούρρη και Άλασσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το περιστατικό ανταποκρίθηκαν από Πυροσβεστική: 6 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, Τμήμα Δασών: 14 πυροσβεστικά Οχήματα και 1 Υδροφόρα, Ταμείο Θήρας: 1 Φ.Μ.Π. και 6 Πτητικά μέσα : (4 Αεροσκάφη πυρόσβεσης και 2 ελικόπτερα).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην περιοχή δυνάμεις επιφυλακής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 22ης  Σεπτεμβρίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 13 αφορούσαν πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.