Η ΕΥ Κύπρου θα παρουσιάσει τα ευρήματα της 2ης έρευνας EY Attractiveness Survey στη διάρκεια του Cyprus Attractiveness Forum: Investment Realized στις 25 Οκτωβρίου

Η EY Κύπρου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τα ευρήματα της δεύτερης έκδοσης της έρευνας EY Attractiveness Survey Cyprus 2022, στη διάρκεια της εμβληματικής εκδήλωσης Cyprus Attractiveness Forum: Investment Realized 2022 που θα λάβει χώρο στις 25 Οκτωβρίου 2022 στο Parklane Hotel, στη Λεμεσό.

Το Φόρουμ θα συγκεντρώσει υψηλούς προσκεκλημένους, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εμπειρογνώμονες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, για να αναλύσουν τα ευρήματα της έρευνας ΕΥ Cyprus Attractiveness Survey 2022, να συζητήσουν το μέλλον των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (‘ΑΞΕ’) στην Κύπρο, και να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και προτάσεις σε σχέση με το αντικείμενο.

Η έρευνα αποτελεί μέρος της ευρύτερης σειράς Country Attractiveness Surveys της EY, η οποία διεξάγεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, φέτος, 13 Ευρωπαϊκών χωρών. Η Έρευνα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2020, και δίνει σαφή εικόνα των αντιλήψεων της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, ενώ εντοπίζει παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τομείς όπου υπάρχει ανάγκη βελτίωσης. Τα ευρήματα της Έρευνας αποτέλεσαν στο παρελθόν σημείο αναφοράς για τη παρακολούθηση των μεταγενέστερων εξελίξεων.

Δύο χρόνια μετά, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, υψηλού πληθωρισμού, αποδυνάμωσης της παγκόσμιας συνεργασίας και της αυξημένης απειλής της κλιματικής αλλαγής, η δεύτερη έκδοση της έρευνας αναλύει τις κύριες τάσεις σε σχέση με ΑΞΕ

σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφει τις τρέχουσες αντιλήψεις των επενδυτών και την πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Η έρευνα αναδεικνύει την Κύπρο ως πιθανό επενδυτικό προορισμό, καθώς προσελκύει ΑΞΕ σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των ακινήτων, της φιλοξενίας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της υγείας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα με την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε βασικά ζητήματα, όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η καινοτομία και η ψηφιακή μεταρρύθμιση, οι δεξιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό και η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Στην ολοήμερη εκδήλωση θα παρευρεθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θεσμικοί επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων, και σύμβουλοι. Θα ακολουθήσει δεξίωση κοκτέιλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φόρουμ στο https://www.ey.com/cyprusattractivenessforum.