«Τρίτη και 13 για το Γέρι»

Παρά τις αντιδράσεις, επικυρώθηκε η απόφαση για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο «Δημήτρη Χριστόφια»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο «Δημήτρη Χριστόφια». Η Oμάδα πρωτοβουλίας για τη διάσωση της ονομασίας της Λεωφόρου Γερίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «παρ’όλη την προσπάθεια για εξεύρεση εναλλακτικού τρόπου τίμησης του πρώην Προέδρου της ΚΔ, αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια, παρ’όλη τη διαμαρτυρία των πολιτών του Δήμου κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Σεπτεμβρίου και παρά την αντίδραση και αποχώρηση 4ων μελών του ΔΣ, ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα 4 μέλη προχώρησαν σε επικύρωση της απόφασης για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου».

«Ο Δήμαρχος Γερίου για να τιμήσει τον Δημήτρη Χριστόφια υποτιμά το Γέρι», αναφέρει η Ομάδα πρωτοβουλίας για τη διάσωση της ονομασίας της Λεωφόρου Γερίου

Απευθυνόμενα στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας αναφέρουν πως «Δήμος χωρίς κανονισμούς, Δήμος δεν λογιέται. Τα προοδευτικά Δημαρχεία της Κύπρου έχουν προχωρήσει σε θέσπιση κανονισμών για την τίμηση σημαντικών προσώπων. Εσείς αρνείστε να λειτουργήσετε με κανονισμούς, επειδή σας βολεύει λόγω της οριακής πλειοψηφίας (5-4) που κατέχετε τη δεδομένη στιγμή ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ, ούτως ώστε να προβαίνετε σε αποφάσεις προς εξυπηρέτηση των σκοπών σας. Σας έχει δοθεί η επιλογή του υπέρτατου μέτρου της δημοκρατίας, του δημοψηφίσματος, εσείς όμως δεν την επιλέγετε, γιατί δεν σας συμφέρει. Θεωρείτε ότι με την οριακή σας πλειοψηφία εκφράζετε όλον τον κόσμο και εμμένετε στη δική σας άποψη παρ’όλες τις αντιδράσεις. Από την οριακή πλειοψηφία σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν απορρέουν πάντοτε δίκαιες αποφάσεις. Από τη στιγμή που γνωρίζατε ότι μεγάλη μερίδα πολιτών διαμαρτύρονται, αυτόματα σημαίνει ότι η απόφαση πάσχει και πρέπει να την αλλάξετε, αν φυσικά επιθυμείτε να λειτουργείτε με γνώμονα τον σεβασμό και την εκτίμηση προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του Δήμου μας».

Κύριε Δήμαρχε, προσθέτουν, «στη συνέντευξή σας στα ΜΜΕ αναφερθήκατε επιλεκτικά σε αντιδράσεις μόνο από τα Εθνικόφρονα Σωματεία, ενώ σας έχει κατατεθεί υπόμνημα κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 13/09/2022, υπογεγραμμένο από εννέα οργανωμένα σύνολα (Δικέφαλο, Ασπίς, Τοπική ΔΗΣΥ, ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΣΥ Αυτοστεγάσεων, Τοπική ΔΗΚΟ, Τοπική Οικολόγων, ΣΚΕ, Λαογραφικό όμιλο Αυτοστεγάσεων, Λαογραφικό Όμιλο Ακρίτες) και τον κοινοτάρχη.Σημειώστε ότι 3 από αυτά τα οργανωμένα σύνολα σάς υποστήριξαν για Δήμαρχο Γερίου για να εξυπηρετείτε το Γέρι και όχι κομματικές σκοπιμότητες. Επιπρόσθετα έχουν συλλεγεί εκατοντάδες υπογραφές, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει αντίδραση, την οποία εσείς αγνοείτε».

«Προτιμήσατε να καταργήσετε το επίτευγμα του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Χάρη Λοϊζίδη κατά το έτος 2000 για μετονομασία της Λεωφόρου Λατσιών σε Γερίου, ένα γεγονός που όλοι οι κάτοικοι Γερίου αγκάλιασαν με αισθήματα περηφάνιας και ομοψυχίας», συνεχίζουν. Κλείνοντας, η Ομάδα πρωτοβουλίας υπενθυμίζει στον Δήμαρχο Γερίου ότι στη μικρή κοινωνία που ζούμε, η ευημερία και η ασφάλεια των πολιτών θα έπρεπε να ήταν ο πρωταρχικός του στόχος και όχι η εκπλήρωση των κομματικών εντολών και πεποιθήσεών του.