Παραπολιτικά

Η αντεπίθεση της πληγωμένης αρκούδας

Ο Πούτιν μοιάζει με πληγωμένη αρκούδα που αποφασίζει ν’ αντεπιτεθεί όσο πιο άγρια μπορεί. Μια αρκούδα που προβάλλει απειλητικά τα νύχια της, δείχνει τα αιχμηρά δόντια της και εκβάλλει εκφοβιστικούς βρυχηθμούς, για ν’ ακουστεί όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Οι τεράστιες απώλειες που είχε ο ρωσικός στρατός στον πόλεμο της Ουκρανίας ανάγκασαν τον Ρώσο Πρόεδρο να κηρύξει μερική επιστράτευση, για να μαζέψει 300.000 εφέδρους και να τους ρίξει στα πεδία των μαχών, για να σώσει το δικό του και μόνο γόητρο. Μπροστά στον κίνδυνο μιας εξευτελιστικής ήττας από τις ουκρανικές δυνάμεις, που άρχισαν να απελευθερώνουν κατακτηθέντα από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής εδάφη, η πληγωμένη αρκούδα αποφάσισε να κλιμακώσει τον πόλεμο. Μη διστάζοντας να απειλήσει και με χρήση πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι δεν μπλοφάρει. Ταυτόχρονα προχωρεί ταχέως σε κινήσεις προσάρτησης περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες, μέσω ψευδοδημοψηφισμάτων, θα ανακηρύξει ρωσικά εδάφη. Τυχόν στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών για απελευθέρωση των ανατολικών περιοχών του Ντονμπάς, θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως κατευθείαν επίθεση εναντίον ρωσικών εδαφών, και μπορεί ο καθένας να συμπεράνει πού θα οδηγούσε μια τέτοια εξέλιξη.

Δυστυχώς τα πράματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα στη μαρτυρική Ουκρανία. Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να ρίξει και άλλους Ρώσους στη στρατιωτική κρεατομηχανή, για να επιτύχει τους στόχους του, ο δε Ζελένσκι πιστεύει ότι θα μπορέσει ν’ απελευθερώσει όλα τα κατακτημένα εδάφη της χώρας του, ακόμη και την Κριμαία.

Ποιος θα σταματήσει αυτήν την πορεία προς την καταστροφή; Τα Ηνωμένα Έθνη είναι εξαφανισμένα. Η Δύση δεν κάνει πίσω στη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία. Ο δήθεν μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, Ερντογάν, αφιερώνει ολόκληρο τον χρόνο του για να απειλεί και να βρίζει την Ελλάδα.

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης και άλλων χωρών θα αποδειχθεί ακόμη εφιαλτικότερος. Ο Ψυχρός Πόλεμος θα γίνει ακόμη ψυχρότερος.

Κι εμείς εδώ, στο έσχατο άκρο της Ευρώπης, ανεβασμένοι στο άρμα της Δύσης, θα προσπαθούμε, όπως μπορούμε, να αποφύγουμε καμιά οδυνηρή γρατζουνιά από την αφηνιασμένη αρκούδα...

ΜΠΟΞΕΡ