Παραπολιτικά

Prison drama στην τηλεόραση

Όλα τα κανάλια έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες τις νέες σειρές μυθοπλασίας, με ποικίλες ιστορίες στο επίκεντρό τους, για την ψυχαγωγία των τηλεθεατών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και το αγωνιώδες σίριαλ κυπριακής παραγωγής... «Κεντρικές Φυλακές». Όχι προϊόν μυθοπλασίας αυτό, αλλά πραγματικότητας.

Σε ένα από τα επεισόδια είδαμε να παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με την καταγγελία της Διευθύντριας των Φυλακών σε βάρος του ανώτερου αστυνόμου Μιχάλη Κατσουνωτού, ότι αναζητούσε, με τη βοήθεια βαρυποινίτη, οπτικό υλικό που να πλήττει την αξιοπιστία και ακεραιότητα της κ. Αριστοτέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αιμιλιανίδης εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, καθώς και την ποινική δίωξη ενός ακόμη μέλους της αστυνομικής δύναμης, αλλά και του βαρυποινίτη.

Και ενώ περιμένουμε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, προέκυψε και νέο επεισόδιο στο σίριαλ, με νέες καταγγελίες της κ. Αριστοτέλους στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, για αξιόποινες ενέργειες από μέλη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα η Διευθύντρια των Φυλακών υποστήριξε ότι μέλη της αστυνομικής δύναμης προσέγγισαν κάποια πρόσωπα, από τα οποία ζήτησαν να καταθέσουν κατά των Κεντρικών Φυλακών. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άλλη ποινική έρευνα για κινητά και ναρκωτικά στις Φυλακές.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις νέες καταγγελίες. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι το εξής. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, όπου καταγράφονται φοβερά λάθη και παραλείψεις και από πλευράς Αστυνομίας στη διερεύνηση εκείνου του ειδεχθούς εγκλήματος, και θα ήταν εγκληματικό να βλέπουμε να συνεχίζονται οι ίδιες νοοτροπίες από κάποιους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ποινικές και άλλες διερευνήσεις οφείλουν να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί στο πώς ενεργούν, για να μη ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά της δυσπιστίας της κοινωνίας ως προς την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο τέτοιων ερευνών. Μιας δυσπιστίας που ήδη έχει εδραιωθεί στην κοινή συνείδηση.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ